Ik ben bij Abrona als een vis in het water

Sanne Klomp is 31 jaar en werkt als persoonlijk ondersteuner bij Abrona. Om haar horizon te verbreden en haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, startte ze vijf jaar geleden met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Abrona zag haar staan en wist haar te behouden.

Ruim tien jaar werkt Sanne nu bij Abrona. ‘Het is een fijne, warme organisatie om voor te werken. Er kan heel veel. Zeg wat je wensen zijn, vraag naar de mogelijkheden en er wordt meegedacht.’ Met plezier begeleidde Sanne jarenlang cliënten. Ze probeerde er samen met hen een zo leuk mogelijke dag van te maken.

Sanne begon aan de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Onderzoek voor haar scriptie maakte haar zichtbaar binnen Abrona en zorgde ervoor dat haar loopbaan een verrassende wending kreeg. ‘Voor mijn scriptie moest ik collega’s interviewen en zo leerde ik veel mensen kennen. En zij mij.’ Met haar enthousiasme, nieuwsgierigheid en empathie bleef Sanne niet onopgemerkt.

‘Ik had mbo4 op zak, maar zag dat de functie elke keer werd verzwaard. Ik besloot SPH te doen om met die bagage, als het nodig was, uit te kijken naar andere banen.’ Haar teamleider attendeerde haar erop dat de organisatie over haar sprak en vroeg dan ook wat haar plannen waren. Er was wellicht een interessante functie voor haar beschikbaar. ‘Ik vond het geweldig van mijn teamleider dat ze dat het met mij overlegde, ze wilde me duidelijk niet kwijt.’

De organisatie signaleerde dat het in bepaalde zorgteams niet lekker liep. Sanne bleek de  geschikte kandidaat om ervoor te zorgen dat het team weer op poten werd gezet. Inmiddels is ze coach on the job. Een functie die nog niet bestond maar wel nodig bleek te zijn. Met al haar ervaring en talenten, voelt Sanne zich als een vis in het water en kan ze excelleren in haar werk.

Als ervaringsdeskundige duikt ze in het zorgteam, ze kijkt waar het minder soepel loopt en wat er moet veranderen. Het doel: verbeteren van de kwaliteit van zorg.

‘Ik werk al tien jaar bij Abrona en word volledig geaccepteerd door alle teamleden. Inmiddels weet ik ook waarover ik het heb.’ Haar eigengereidheid heeft ervoor gezorgd dat ze nu een functie heeft die haar perfect past. ‘Ik neem niet alles zo maar aan, maar doe eerst onderzoek. Dan kan ik gerust aangeven als ik denk dat het op een andere manier beter kan. Dat wordt heel erg gewaardeerd.

Na een dag hard werken ontspant Sanne met haar vriend. Ze neemt de dag met hem door of ze trekt haar sportkleding aan om te hardlopen of te crossfitten. ‘Het is fijn mijn gedachten even te verzetten. Dat heb ik nodig om de balans tussen privé en werk in evenwicht te houden. Lachend: ‘Daar word ik steeds beter in.’