Zorg naar mijn hart

Een goede bezetting, met tevreden collega’s die gezond aan het werk zijn. Daar krijgt personeelsplanner Angela Sabel een kick van.

Denken in mensen

‘Ik heb zelf jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ik weet dus hoe de dagen van mijn collega’s eruitzien. Dat helpt bij het maken van een gezond rooster. Ik denk niet in diensten, maar in mensen. Ik maak de planning voor zo’n tachtig zorgmedewerkers in zeven teams. Af en toe best een uitdaging! Het personeelstekort is groot en de afgelopen twee jaar zat er om de haverklap iemand in quarantaine. Medewerkers die vrij waren, moest ik regelmatig bellen om te vragen of ze wilden invallen. Eigenlijk doe ik dat liever niet, want er ligt al zoveel druk op hen.

Gezond roosteren

Gezond roosteren vind ik heel belangrijk. Heeft iemand niet te veel lange of late diensten? Ik pak altijd het rooster van vorige maand erbij. Wie hebben er vaak ingevallen of veel weekenddiensten gehad? Die mensen probeer ik een rustiger rooster te geven. In de wet staan ook regels over gezond roosteren. Zo moeten zorgmedewerkers minimaal elf uur vrij zijn tussen diensten. Daar let ik op. Ook houd ik rekening met de vaste wensen van het personeel, zoals: iedere maandagavond vrij, vanwege een sportles. Gaten vul ik zoveel mogelijk op met vaste medewerkers, dat is voor onze cliënten het fijnst. Maar als het écht niet lukt, zetten we uitzendkrachten in. Als mijn collega’s uitgerust aan het werk kunnen, heb ik mijn werk goed gedaan.’