Begeleider A/B/C gehandicaptenzorg

Begeleider A, B of C in de gehandicaptenzorg worden? Dit zijn drie verschillende functies die samen aan een gezamenlijk doel werken: de zelfredzaamheid van cliënten waarborgen en hen een prettige, stabiele leefomgeving bieden. Benieuwd wat deze functies inhouden en welke het beste bij jou past? Lees hieronder meer over de functieomschrijving, taken en opleiding van een begeleider en bekijk meteen vacatures.

Begeleider A gehandicaptenzorg

Als begeleider A ben je een assistent begeleider in de gehandicaptenzorg. Op aanwijzen van collega-begeleiders help jij cliënten bij de dagelijkse bezigheden. Je leert hen bijvoorbeeld opruimen, dweilen, de was doen of een schoonmaakschema opstellen. Zo help jij hun zelfredzaamheid te vergroten. Ook ga je samen koffie doen en lunchen. Afwisselend werk waar je flexibel, positief ingesteld en geduldig voor moet zijn.

  • Opleiding: mbo niveau 2
  • Salaris: €1.933 – €2.744

Lijkt deze functie je wat? Bekijk hier onze vacatures begeleider A.

Begeleider B gehandicaptenzorg

Aan jou als begeleider B de taak om het ondersteuningsplan en individueel werkplan van cliënten uit te voeren, te bewaken en waar nodig bij te sturen. Je observeert, stimuleert en motiveert. Hierbij ga je altijd uit van de zorgvraag en wensen van de cliënt en overleg je nauw met allerlei in- en externe betrokkenen. Je signaleert eventuele verbeterpunten snel en speelt hierop in. Je bent het vaste aanspreekpunt van cliënten en waarborgt hun zelfstandigheid, stabiliteit, ontwikkeling en zelfredzaamheid.

  • Opleiding: mbo niveau 3
  • Salaris: €2.178 – €3.105

Geïnteresseerd in een baan als Begeleider B? Bekijk hier de vacatures begeleider B bij Abrona. 

Weten hoe het is om te werken als Begeleider B? Collega Erik is blij dat hij heeft gekozen voor de zorg. Lees hier zijn verhaal.

Begeleider C gehandicaptenzorg

Net zoals begeleiders A en B help jij cliënten tijdens het dagelijks functioneren, van ondersteuning op de woonvoorziening tot begeleiding bij zinvolle activiteiten. Je gaat uit van de zelfredzaamheid van de cliënt en signaleert veranderingen in gedrag en gezondheid tijdig. Ook help jij hen met psychosociale vaardigheden aanleren, zoals omgaan met stress en met financiën. Ook stuur jij je collega’s aan en schakel je intensief met allerlei betrokkenen. Je focust op mogelijkheden en kansen en je bent warm, betrokken en sociaal. 

  • Opleiding: mbo 4
  • Salaris: €2.457 – €3.332

Is de functie van Begeleider C wat voor jou? Bekijk hier onze vacatures begeleider C

Werken als begeleider GHZ bij Abrona

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in provincie Utrecht en omgeving. Wij bieden langdurige zorg, behandeling, participatie en maatschappelijke ondersteuning. Met aandacht voor de cliënt en diens leefwereld. Met elkaar, voor elkaar.

We hebben veel locaties en multidisciplinaire teams, waar nieuwe enthousiaste begeleiders A, B en C altijd welkom zijn. Sommige locaties zijn gericht op specifieke vraagstukken, maar een ding is zeker: je werkt overal met bijzondere mensen. We leren je graag kennen om te zien of jij met jouw expertise, ervaring, empathie en energie bij ons past. Bekijk alle relevante vacatures en solliciteer direct: Begeleider A, B of C vacatures.

Andere functies