Traineeship zorg: ontdek jouw plek in de zorg

Weet jij zeker dat de zorg jouw plek is, maar twijfel je nog over welke doelgroep het beste bij je past? Dan is het traineeship zorg van Abrona wat voor jou. Tijdens dit 2-jarige traject leer je alle aspecten van de gehandicaptenzorg kennen. Onder persoonlijke begeleiding ga je aan de slag op verschillende locaties en met verschillende doelgroepen. Zo werk je aan je leerdoelen, doe je ervaring op in de zorg en ontdek je wat écht bij je past. 

Bekijk hier de vacatures

Of spring naar:

Wat ga je doen als trainee zorg?

Als trainee zorg werk je steeds 6 maanden op een van de locaties van Abrona. Je takenpakket is afhankelijk van de locatie en van de functie waarin je aan de slag gaat. Dit overleg je met je persoonlijk begeleider. Wat wil jij graag leren en welke locatie past daarbij? Wat is er nodig binnen Abrona? 

Zo doe je bijvoorbeeld ervaring op in de lichte of intensieve ondersteuning, of juist in de somatische zorg. Ga je werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en/of een verslaving. En kun je werken als bijvoorbeeld activiteitenbegeleider of woonbegeleider.

“Je kunt als trainee bij Abrona aangeven welke doelgroep en welke werkzaamheden je interesse hebben.” - Ira Hoefakker, trainee
 

Zo bepalen jij en je begeleider samen hoe je werk als trainee zorg eruit komt te zien. Omdat je steeds 6 maanden op één plek werkt en dan weer doorgaat, heb je ruim de tijd om de locatie en het werk goed te leren kennen. Intussen word je persoonlijk begeleid om je doelen vast te stellen en te behalen. 

Weten hoe het is om te werken bij Abrona? Lees hier de verhalen van collega’s:

Benieuwd waar we bij Abrona in geloven? Lees hier meer over onze visie.

Wat leer je tijdens het zorg traineeship?

Cursussen
Om je een goede basis te geven, starten we je traineeship zorg met 5 verplichte cursussen: 3 cursussen over diabetes, epilepsie, medicatie en daarnaast BHV en de weerbaarheidscursus OOV. Deze plant Abrona voor je in. Daarnaast kan het zijn dat we je vragen om een extra cursus te doen die van toepassing is op de locatie waar je gaat werken, bijvoorbeeld een cursus over autisme. Op ons opleidingsplatform kun je allerlei aanvullende (online) cursussen volgen.

De dagelijkse praktijk
Tegelijkertijd start je ook met werken, waardoor je veel leert in de dagelijkse praktijk. Op onze ruim 50 zorglocaties in de provincie Utrecht kom je allerlei verschillende doelgroepen en werkzaamheden tegen. 

Begeleiding
We helpen je graag om zoveel mogelijk uit het traineeship te halen. Daarom krijg je een persoonlijke begeleider waarmee je regelmatig in gesprek gaat over hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. 

Intervisie
En natuurlijk ben je als trainee niet alleen: samen met de andere trainees heb je regelmatig intervisie. Je bent tijdens het traineeship onderdeel van een enthousiaste groep gelijkstemden. Jullie groeien met zijn allen en ontdekken samen wat jullie plek is. 

Met welke opleiding kun je zorgtrainee worden?

We vragen voor het traineeship een afgeronde beroepsopleiding in de zorg op minimaal niveau MBO3, MBO4 of HBO. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of HBO-V. 

Naast je opleiding vinden we het fijn als je leergierig, nieuwsgierig en enthousiast bent. Je hebt daarnaast een stevige persoonlijkheid en neemt graag initiatief. We willen je ook graag flexibel inzetten, dus een rijbewijs en auto is een pre.  

Wat verdien je als trainee zorg?

Trainees krijgen bij Abrona een 2-jarig contract en een volwaardig salaris, plus goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe hoog je salaris precies is, is afhankelijk van je opleiding, werkervaring en leeftijd. Om je een indicatie te geven: het bruto maandsalaris ligt tussen de € 2.338,- en € 3.294,- op basis van 36 uur. 

Daarnaast bieden we je allerlei fijne extra’s, zoals:

  • een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
  • een arbeidsvoorwaarden-meerkeuzesysteem (denk aan een fietsplan, laptop, fitness, reiskosten en veel meer);
  • aanvullende scholing en begeleiding;
  • themabijeenkomsten met andere trainees;
  • gratis cursussen en trainingen via GoodHabitz;
  • en toegang tot de Appical-app voor een warme onboarding.

Kun je bij Abrona doorgroeien?

Heb jij het naar je zin bij Abrona en zijn we blij met jou? Dan is de kans aanwezig dat je in dienst kunt komen. Zie je een vacature waarvan je denkt “dat is mijn plek!”, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Als interne sollicitant heb je voorrang bij de procedure. Zo ga jij misschien wel van trainee naar vaste baan, binnen twee jaar!

“Ik had het traineeship zorg nodig om te weten of ik verder wilde met deze doelgroep. Na 5 maanden merkte ik: hier wil ik blijven. En nu ben ik in vaste dienst!” - Stephanie, voormalig trainee en nu woonbegeleider op de Sterrenberg
 

Word trainee bij Abrona

Ben jij een leergierige starter en wil je je plek in de zorg ontdekken? Heb je een afgeronde beroepsopleiding in de zorg op zak, op minimaal niveau MBO-3? Dan maken we graag kennis met je. 

Bekijk hier de vacatures traineeship zorg