BBL opleidingen en vacatures in de gehandicaptenzorg

Abrona staat bekend om haar praktijkgerichte scholingen en trainingen. Deze sluiten naadloos aan op de ontwikkelingen in de zorg. De docenten en trainers bieden praktijkgerichte scholingen en trainingen en de lestijden worden geheel vergoed. Omdat we bij Abrona persoonlijke groei hoog in het vaandel hebben staan, krijg je veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. We verwachten ook van jou dat je wilt investeren in jezelf. 

Prakijkgerichte scholing 

Professioneel werken vraagt van je dat je bekwaam bent en blijft. Door nieuwe ontwikkelingen in het werk(veld), maar ook vanuit individuele leervragen ontstaat er behoefte aan verdere scholing. Je moet bij de les blijven voor het beste resultaat. Bij Abrona pakken we deze verantwoordelijkheid samen met jou op. Jij maakt je eigen portfolio en zorgt dat dit actueel blijft. Zo zie je wat je bekwaamheden en ontwikkelpunten zijn. Abrona helpt jou met gerichte scholing en training. We kijken naar aansluitende leervormen die bij je passen. Denk aan e-learning, klassikale werkvormen, blended learning (combinatie van e-learning en praktijk), intervisie en coaching. Voorbeelden van praktijkgerichte scholing en training zijn omgaan met agressie, autisme, psychopathologie, effectieve gesprekken voeren, intervisie en BIG trainingen zoals Injecteren en Medicatieveiligheid. Ook kun je bij Abrona specifieke externe scholing volgen.

BBL - Beroepsopleidingen in de gehandicaptenzorg

Met beroepsopleidingen (BBL) breng je de theorie meteen in praktijk. Werken in de zorg doe je vanuit je hart, met een professionele ondergrond; verkregen door het volgen van een beroepsopleiding. Het is mogelijk dat Abrona jou de kans biedt om een beroepsgerichte opleiding (op MBO niveau) te volgen. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, laat dan jouw interesse via een BBL vacature aan ons weten. In overleg met jou zoeken wij een opleiding die het best past bij de begeleidings- en ontwikkelvraag van de cliënten en bij jou.

Jouw opleidingsmogelijkheden

  • Medewerker Maatschappelijke Zorg (niv. 3)
  • Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (niv. 4)
  • Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (niv. 4)
  • Verzorgende IG (niv. 3)
  • Verpleegkundige (niv. 4)

Heb je al een deel van een beroepsgerichte opleiding gevolgd of heb je veel werkervaring in het vakgebied opgedaan? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkorte opleiding of EVC- traject.

Versneld omscholen naar Begeleider

Binnen Maatschappelijke Zorg bieden we een op maat gemaakte BBL-opleiding speciaal voor mensen die willen overstappen naar de gehandicaptenzorg. Abrona betaalt jouw opleiding en zorgt ervoor dat je binnen 1 jaar versneld wordt opgeleid tot Begeleider gehandicaptenzorg. Je kunt meer lezen over deze verkorte BBL-opleiding op Time to Move.

Ontwikkelen en doorgroeien in de zorg

Bij Abrona is er aandacht en ondersteuning voor jouw ambitie om door te groeien. Als begeleider B of C krijg jij de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot Persoonlijk Ondersteuner of Persoonlijk Begeleider. In een ontwikkeltraject word je begeleid door een ervaren collega en een coach op afstand. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt in het vak kun je bij ons aan de slag. Wij maken het mogelijk om je op je eigen tempo verder te ontwikkelen.