BBL gehandicaptenzorg

Je hebt de keuze gemaakt om te willen werken in de gehandicaptenzorg en je zoekt een goede werkgever die jou helpt bij het behalen van de juiste papieren. Gefeliciteerd met je “sprong in het diepe”! Wij zorgen voor een zachte landing. Lees op deze pagina alles over BBL gehandicaptenzorg bij Abrona.

Voordelen BBL gehandicaptenzorg bij Abrona

 • In 2 tot 3 jaar opgeleid tot (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg
 • Je start boventallig, zodat je goed ingewerkt kan worden
 • De beste studieurenvergoeding in de regio: 8 uur vergoeding per week
 • Samen kijken we op welke van onze locaties jij het best tot je recht komt

Bekijk hier de BBL vacatures

Je BBL-contract 

Je contractgrootte is 28 tot 32 uur per week. Je start als aspirant-leerling. Het is prettig om eerst wat praktijkervaring op te doen, voordat je aan je studie begint. De aspirant-periode duurt 3 tot 6 maanden, tot aan het eerstvolgende instroommoment van de opleiding. In de eerste 3 maanden werk je boventallig. Dat geeft jou de tijd om goed ingewerkt te worden. Al tijdens je aspirant-periode en daarna tijdens je opleidingstraject word je begeleid door een collega op de werkvloer. Deze collega is door ons opgeleid om dit zo goed mogelijk te doen. De schooluren vallen binnen je contract. In de weken dat je geen school hebt, werk je je contracturen op je locatie.

Opleidingsduur

We leiden je in 2 tot 3 jaar op tot (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg. Het tempo kun je zelf grotendeels bepalen. Wij zullen je volgen, stimuleren of soms wat afremmen. We willen vooral dat je de tijd neemt om te rijpen in het vak. Indien je MBO Verpleegkunde gaat studeren, is de opleidingsduur iets langer (3 tot 4 jaar). 

BBL MBO

Voor de opleiding Maatschappelijke Zorg werken we graag samen met het Dulon college in Ede. De docenten hebben ervaring in de praktijk en de contacten met ons als organisatie zijn frequent en goed. Wij leiden écht samen op. Je medestudenten werken zowel bij Abrona als bij andere instellingen in de regio. Zo steek je veel van elkaar op. Het leren is gepersonaliseerd, waardoor er veel aandacht is voor jou als individu en jouw leertempo. 

Opleidingen die wij faciliteren in de BBL:

 • Helpende Zorg & Welzijn MBO 2 (beperkt)
 • Begeleider Maatschappelijke Zorg MBO 3
 • Persoonlijk begeleider Maatschappelijke Zorg MBO 4
 • Verzorgende IG MBO 3 (beperkt)
 • Verpleegkunde MBO 4 (beperkt)

De werken en leren-locaties:

Op bijna alle locaties van Abrona kun je werken en leren. Wij stemmen af of het leerklimaat nog goed is en of er ruimte is in het team. Soms is er al een andere leerling aan het werk. Op een aantal locaties kunnen meerdere leerlingen tegelijk leren. Bij de sollicitatieprocedure en tijdens je opleiding kijken we heel gericht (samen met jou) waar jij het beste tot je recht komt. Ook proberen we de reisafstand van huis naar werk acceptabel te houden.

Typisch BBL bij Abrona:

 • Persoonlijk
 • Deskundig
 • Zorgvuldig

Geïnteresseerd in een BBL-traject in de gehandicaptenzorg?

Wil jij het verschil maken in de gehandicaptenzorg? Dan maken we graag kennis met je.

Bekijk hier de BBL vacatures