BBL-opleidingen en -vacatures in de gehandicaptenzorg

Is een BBL-opleiding in de gehandicaptenzorg wat voor jou? Bij Abrona bieden we praktijkgerichte scholingen en trainingen aan die naadloos aansluiten op de ontwikkelingen in de zorg. Natuurlijk worden de lestijden geheel vergoed. En omdat we persoonlijke groei hoog in het vaandel hebben staan, krijg je veel ruimte voor eigen initiatief en voor je ontwikkeling!

Praktijkgerichte scholing met BBL 

Hoe ziet een BBL-opleiding bij Abrona eruit? Professioneel werken vraagt van je dat je bekwaam bent en blijft. Dus kijken we samen naar de ontwikkelingen in het werkveld en naar jouw individuele leervragen; zo bepalen we samen welke scholing er nodig is. Kortom: je moet bij de les blijven voor het beste resultaat! Bij Abrona pakken we deze verantwoordelijkheid samen met jou op. Jij maakt je eigen portfolio en zorgt dat dit actueel blijft. Zo zie je wat je bekwaamheden en ontwikkelpunten zijn. Abrona helpt jou met gerichte scholing en training. We kijken naar aansluitende leervormen die bij je passen. Denk bijvoorbeeld aan e-learning, klassikale werkvormen, blended learning (combinatie van e-learning en praktijk), intervisie en coaching. Voorbeelden van praktijkgerichte scholing en training zijn omgaan met agressie, autisme, psychopathologie, effectieve gesprekken voeren, intervisie en BIG-trainingen zoals Injecteren en Medicatieveiligheid. Ook kun je bij Abrona specifieke externe scholing volgen.

Opleidingen gehandicaptenzorg bij Abrona

Met een beroepsopleiding (BBL) breng je de theorie meteen in praktijk. Werken in de zorg doe je vanuit je hart, met een professionele ondergrond die je krijgt door het volgen van een beroepsopleiding. Abrona biedt verschillende kansen om een beroepsgerichte opleiding op MBO-niveau te volgen. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, laat dan jouw interesse aan ons weten via een BBL-vacature. In overleg met jou zoeken wij een opleiding die het best past bij de begeleidings- en ontwikkelvraag van de cliënten en bij jou.

Jouw opleidingsmogelijkheden:

Heb je al een deel van een beroepsgerichte opleiding gevolgd of heb je veel werkervaring in het vakgebied opgedaan? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkorte opleiding of EVC- traject.

Versneld omscholen naar Begeleider

Werk jij in het onderwijs of de sport- en cultuursector en wil je de overstap maken naar de gehandicaptenzorg? Binnen Maatschappelijke Zorg bieden we hiervoor een op maat gemaakte BBL-opleiding aan: Time to Move. Tijdens deze 1-jarige opleiding word je versneld opgeleid tot Begeleider gehandicaptenzorg. Abrona betaalt je opleiding. Meer weten? Lees hier meer over deze BBL-opleiding.

Ontwikkelen en doorgroeien in de zorg

Natuurlijk is er bij Abrona veel aandacht en ondersteuning voor jouw ambitie om door te groeien. Als begeleider B of C krijg jij de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot Persoonlijk Ondersteuner of Persoonlijk Begeleider. In een ontwikkeltraject word je begeleid door een ervaren collega en een coach op afstand. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt in het vak kun je bij ons aan de slag. Wij maken het mogelijk om je op je eigen tempo verder te ontwikkelen.

BBL gehandicaptenzorg vacatures

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden voor werken en leren bij Abrona? Dan maken we graag kennis met je. We zijn benieuwd naar jouw ambities!

Bekijk hier de BBL gehandicaptenzorg vacatures.

Of lees het verhaal van Nathalie, die bezig is met de BBL-opleiding Time to Move.