Werken en leren in de gehandicaptenzorg

Volg je een zorgopleiding, heb je je zorgdiploma bijna op zak of barst je juist van de ervaring, maar heb je nog niet de juiste diploma behaald? Abrona biedt meerdere routes naar vakbekwaamheid aan, waarbij je werken en leren in de gehandicaptenzorg met elkaar combineert. Bekijk hier welke routes er zijn.

BBL gehandicaptenzorg (werken en leren) 

Leer jij graag in de praktijk? Dan is een BBL-traject een goede optie voor jou. Tijdens het werken leer je ontzettend veel van “het doen” en van je collega’s. Als je daarnaast een beroepsopleiding volgt, krijg je de theoretische onderbouwing waarnaar je op zoekt bent. Wij zijn heel blij met jou als lerende. Jij brengt nieuwe inzichten en zet je in voor verbetering van de ondersteuning aan onze cliënten en aan hun levensgeluk! Dat is onze investering in jou dubbel en dwars waard. We staan erom bekend dat we jou heel goed en gedegen begeleiden tijdens je opleidingstraject. We hebben jarenlange ervaring in opleiden en onze BBL-ers blijven na het behalen van hun diploma graag bij ons werken. We kijken bij het eerste gesprek al wat bij jou past en gedurende jouw traject geven we je ruimte én ondersteuning om te groeien.

Meteen solliciteren? Reageer dan op de BBL gehandicaptenzorg vacatures.

Certificatenroute (aanvullend leren)

Niet meer een hele opleiding volgen, omdat je al een bijna passend diploma hebt? Met een aanverwant MBO-diploma op niveau 3 of 4 of HBO Bachelor (onderwijs, sport- en cultuursector of medische sector) kun je de overstap naar de gehandicaptenzorg snel en efficiënt maken.  Bij Abrona bieden we de certificatenroute aan.  Dit zijn landelijk erkende onderdelen uit de opleiding (persoonlijk) begeleider Maatschappelijke Zorg. Je wordt versneld opgeleid (binnen een half jaar tot een jaar) tot begeleider gehandicaptenzorg. Abrona betaalt je opleiding en je schooluren worden vergoed.

Meer weten? Lees hier meer over deze certificatenroute.

EVC (ervaring verzilveren)

Soms heb je al veel ervaring opgedaan als begeleider, maar tot op heden niet de juiste diploma’s behaald. Bij Abrona bieden we je de kans om dat alsnog te doen. Samen met jou en onze partner Bureau Sterk kijken we of jij hiervoor in aanmerking kan komen. Vraag naar jouw mogelijkheden om via deze route jezelf te kwalificeren.

Interne praktijkgerichte scholing bij Abrona

Professioneel werken vraagt van je dat je bekwaam bent en blijft. Dus kijken we samen naar de ontwikkelingen in het werkveld en naar jouw individuele leervragen; zo bepalen we samen welke scholing er nodig is. Kortom: je moet bij de les blijven voor het beste resultaat! Bij Abrona pakken we deze verantwoordelijkheid samen met jou op. Jij maakt je eigen portfolio en zorgt dat dit actueel blijft. Zo zie je wat je bekwaamheden en ontwikkelpunten zijn. Abrona helpt jou met gerichte scholing en training. We kijken naar aansluitende leervormen die bij je passen. Denk bijvoorbeeld aan e-learning, klassikale werkvormen, blended learning (combinatie van e-learning en praktijk), intervisie en coaching. Voorbeelden van praktijkgerichte scholing en training zijn omgaan met agressie, autisme, psychopathologie, effectieve gesprekken voeren, intervisie en BIG-trainingen zoals Injecteren en Medicatieveiligheid. Ook kun je bij Abrona specifieke externe scholing volgen.

Ontwikkelen en doorgroeien in de zorg

Ben jij ambitieus en wil je graag doorgroeien? Ook daarvoor hebben we bij Abrona veel aandacht. Als begeleider B of C krijg jij de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot Persoonlijk Ondersteuner of Persoonlijk Begeleider. In een ontwikkeltraject word je begeleid door een ervaren collega en een coach op afstand. Heb je nog niet zoveel ervaring in het vak? Ook dan kun je bij ons aan de slag. Wij maken het mogelijk om je op je eigen tempo verder te ontwikkelen door middel van het traineeship. Kortom, genoeg mogelijkheden om te werken en leren in de gehandicaptenzorg.