Werken en leren in de gehandicaptenzorg

Abrona biedt veel verschillende mogelijkheden om te werken en leren in de gehandicaptenzorg. Wij hebben in de provincie Utrecht meer dan 50 zorglocaties en woongroepen met werkplekken voor mensen die onze cliënten met een verstandelijke beperking willen ondersteunen op welke manier dan ook. Heb je nog geen diploma of wil je verder leren? Wij bieden scholing en trainingen die speciaal aansluiten op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Leid jezelf op, samen met Abrona. Word Begeleider B of C, groei door tot Persoonlijk Begeleider of meld je aan als vrijwilliger!

'De ideale collega vult niet in, maar voelt aan'

Werk-leertraject zorg: BBL

Als professional in de gehandicaptenzorg zul je bekwaam moeten zijn en blijven. Abrona heeft daarom praktijkgerichte scholingen en trainingen die naadloos aansluiten op de ontwikkelingen in de zorg. Bovendien kijken we samen naar jouw persoonlijke leerdoelen, zodat je plezier en voldoende uitdaging houdt. Welk werk- en leertraject sluit aan bij jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden? Oriënteer je samen met ons voor een passende beroepsgerichte opleiding BBL gehandicaptenzorg. Of misschien is de verkorte opleiding of EVC-traject wel iets voor jou. 

Stages

Ben je nog lang niet uitgeleerd, zit je nog op school en zoek je een boeiende stageplek? Of wil je als stagiaire in de praktijk ontdekken of werken in de gehandicaptenzorg écht iets voor je is? Abrona heeft erkende stages voor scholieren en studenten op zowel MBO- als HBO-niveau.  

Werken en leren - samen met cliënten

Onze woonlocaties zijn veilige plekken om talent te ontwikkelen, jezelf te zijn en te groeien als mens. Dat is ons uitgangspunt voor bewoner en medewerker. Direct aansluiten bij de behoefte en de mogelijkheden van de cliënt. Zo werken we bij Abrona. Door aan te vullen en niet in te vullen, door samen ontdekken en beslissen. We vragen naar wat cliënten nodig hebben en wat we voor ze kunnen doen. Meebewe­gen, dat is wat we doen. Door te kijken en te luisteren kun je het beste uit mensen halen en inschatten wat nodig is. Abrona gelooft in de eigen kracht van cliënten en medewer­kers.

Anticiperen en daarna reageren is belangrijk bij het ondersteunen van cliënten. Meebewegen en afleiden werkt bij de één wel en bij de ander misschien niet. De kracht van de medewerker is om in te schatten wat werkt. De ideale collega luistert, vult niet in, maar voelt een cliënt aan. Overleg met cliën­ten staat hoog in het vaandel.

Wat verwachten we?

  • Een beroepsdiploma op minimaal niveau 3 of 4
  • Passie voor cliënten met hun unieke eigenschappen
  • Bij voorkeur ervaring in begeleiden en ondersteunen van cliënten
  • Dat je praktisch, creatief, flexibel, initiatiefrijk en zelfstandig bent

Wat bieden we?

  • Ruimte voor eigen initiatief, ontwikkeling en (door)groeimogelijkheden
  • Teamondersteuning en coaching door betrokken collega’s en vakdeskundigen
  • Een meerkeuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden
  • Een inspirerende werkomgeving

Vacatures werken en leren

Ben je geïnteresseerd in een werk-leertraject in de zorg? Kom dan werken bij Abrona! Bekijk hier onze vacatures voor de openstaande functies bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over wat Abrona je kan bieden? Neem dan contact met ons op via WhatsApp of mail naar select@abrona.nl.