Ambulant begeleider gehandicaptenzorg

Zit jij niet graag stil en is jouw grote talent mensen in hun kracht zetten? Stem je je begeleiding gemakkelijk af op de hulpvraag en de problematiek van de cliënt tegenover je? Grote kans dat jij je ei kwijt kunt in een baan als ambulant begeleider gehandicaptenzorg! Bekijk hier de functieomschrijving, de opleiding en het salaris van een ambulant begeleider.

Wat doet een ambulant begeleider gehandicaptenzorg?

Als ambulant begeleider gehandicaptenzorg ondersteun je je cliënten in hun dagelijkse activiteiten, in hun ontwikkeling en in de maatschappij. Dat doe je op allerlei plekken: bij de cliënt thuis, op diens werkplek, dagbesteding of school. Je stimuleert de cliënt bijvoorbeeld om te sporten of mee te doen aan sociale activiteiten of helpt om een goede dag- en nachtstructuur neer te zetten. Hierbij betrek je het sociale netwerk van de cliënt en zoek je waar mogelijk de samenwerking met andere instanties.

Je hulpverlening stem je af op de vragen en problematiek van de cliënt. Jullie stellen ook samen het ondersteuningsplan op. Omdat veel van je cliënten een verstandelijke beperking hebben in combinatie met een verslaving of psychiatrisch ziektebeeld kunnen er regelmatig complexe hulpvragen ontstaan. Samen met je collega’s help jij je cliënten om op hun eigen manier te participeren in de maatschappij. Zo ga je elke dag met een voldaan gevoel naar huis.

Functieomschrijving ambulant begeleider GHZ

Wat voor persoon moet je zijn om als ambulant begeleider aan de slag te gaan? Dit is een indicatie van het functieprofiel:

Je hebt doorzettingsvermogen, bent geduldig en hebt oog voor de kleine successen. Je brengt gemakkelijk mensen met elkaar in contact en bent ondernemend en resultaatgericht, ook in je gesprekken met derden. Je bent in staat te reflecteren op jezelf: wat gaat er goed en wat kan beter? Vervolgens pas je je aanpak daarop aan. Tot slot ben je flexibel in het indelen van je tijd.

Weten hoe het is om bij Abrona te werken als ambulant begeleider? Helen vindt de flexibiliteit in haar werk heerlijk. Lees hier haar verhaal.

Met welke opleiding word je begeleider ambulante zorg?

Begeleider ambulante zorg word je met minimaal een MBO-zorgopleiding op niveau 4. Een soortgelijke HBO-opleiding heeft de voorkeur; bijvoorbeeld de opleiding Social Work. Dit vanwege de soms complexe problematiek van de cliënten.

Ambulant begeleider salaris

Wat verdient een ambulant begeleider nu eigenlijk? In deze functie val je onder de cao Gehandicaptenzorg. De functie wordt gewaardeerd in FGW 45; dat betekent dat het ambulant begeleider salaris tussen de € 2.381,- en de € 3.452,- is op basis van een 36-urige werkweek. Je inschaling is afhankelijk van je kennis en werkervaring.

Vacature ambulant begeleider

Zie jij het zitten om aan de slag te gaan als ambulant begeleider? Dan maken we bij Abrona graag kennis met je. Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in de provincie Utrecht en omgeving en biedt langdurige zorg, behandeling, participatie en maatschappelijke ondersteuning. Omdat we veel verschillende locaties en multidisciplinaire teams hebben, zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste ambulant begeleiders.

Denk jij dat de functie van begeleider ambulante zorg bij Abrona jou op het lijf geschreven is? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures ambulant begeleider en reageer meteen: Vacatures ambulant begeleider gehandicaptenzorg.

Andere functies