Heb jij een sportdiploma en wil je in de zorg werken?

Bij Abrona kun je nu werken en leren tegelijk! 

Wij hebben een mooi aanbod voor jou! Heb jij een sportdiploma op niveau 4, bijvoorbeeld sport- en bewegingsagoog of coördinator sport & bewegen? Dan kan jij nu de overstap naar de zorg maken en verzorgen en betalen wij jouw opleiding.

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Wij starten in maart 2022 met de opleiding MMZ 4. Met jouw sportopleiding leidt Abrona je in één jaar op tot de functie van Begeleider C. Jouw expertise vanuit jouw sportachtergrond over vitaliteit, gezondheid en bewegen, is straks een waardevolle aanvulling tijdens jouw werk en binnen het team.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding heb je een vaste werkplek waar je als leerling begeleider B direct betaald aan de slag gaat. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega. De opleiding wordt intern bij Abrona gegeven en zal onder andere bestaan uit doelgroepenkennis, psychopathologie en begeleidingsmethodieken. Jouw hele opleiding en opleidingsuren worden door Abrona betaald. Door de combinatie van werken en leren kun je de theorie dus direct in de praktijk toepassen. Zo doe je binnen no-time veel kennis en ervaring op. 

Wat ga ja als begeleider B doen?

Je ondersteunt cliënten zodat zij deel kunnen nemen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Jij zorgt, samen met cliënten, voor een opgeruimde en schone leefomgeving en je werkt vanuit de vraag van cliënten. Ook moedig je hen aan om zoveel mogelijk eigen regie te nemen. Leefstijl is een belangrijk onderwerp binnen Abrona en daar kan jij vanuit jouw sportachtergrond een mooie bijdrage aan leveren.

Regelmatig toets jij, aan de hand van het persoonlijk ondersteuningsplan, de ontwikkeling van cliënten. Je hebt hierbij ook oog voor de psychosociale en/of fysieke gesteldheid. Indien nodig bespreek je ontwikkelingen met je collega's. Vanuit jouw signalerende rol geef jij zowel mondeling als schriftelijk input op de ondersteuning van onze cliënten. 

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde sportopleiding op niveau 4;
 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je vindt het prima om feedback te ontvangen maar zeker ook te geven;
 • Je bent in staat om zelfreflectie toe te passen en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Je houdt van afwisseling en uitdaging.

Tot slot sta je stevig in je schoenen en ben je gemotiveerd om werken en leren te combineren.

Wat biedt Abrona jou?

Werken bij Abrona betekent veel ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling in een uitdagende werkomgeving. Tijdens jouw opleiding ontvang je het salaris van een Begeleider B. Deze functie wordt gewaardeerd in FWG 35 (CAO Gehandicaptenzorg) met een bruto maandsalaris tussen de € 1.920 en de € 2.853 op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden we jou natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Een volledig betaalde opleiding naar een MMZ-4 diploma;
 • Een contract voor 32 uur;
 • Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
 • Aanvullende scholing en begeleiding;
 • Een voordelige collectieve zorgverzekering;
 • Een arbeidsvoorwaarden meerkeuzesysteem (bv. fietsplan, laptop, fitness, reiskosten);
 • Een abonnement op CultuurWerkt! (korting op voorstellingen en musea) en GoodHabitz (gratis cursussen en trainingen);
 • Een kortingspas voor de BraZZerie.

Ben jij enthousiast geworden en voldoe je aan de criteria? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Wil je meer weten over Abrona? Lees dan de verhalen van, misschien wel jouw toekomstige, collega's.

Heb je een vraag, neem contact met ons op via Whats App of mail naar select@abrona.nl of vul onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.