Versneld omscholen tot begeleider

Je bent al een aantal jaren aan het werk maar diep van binnen weet je dat je liever in de zorg wil werken. Maar heb je hier op dit moment niet de juiste papieren voor? Dan hebben we een mooi aanbod voor jou! Met een mbo-diploma op niveau 3 of 4 binnen het onderwijs- of de sport- en cultuursector kun jij nu de overstap naar de zorg maken.

Verkorte omscholing- mbo certificatenroute

Met een mbo-diploma op niveau 3 of 4 binnen het onderwijs of de sport- en cultuursector kun je nu de overstap naar de gehandicaptenzorg maken. Bij Abrona bieden we een mbo-certificatenroute aan. Dit zijn landelijk erkende deeldiploma's uit de opleiding (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg.  Abrona betaalt je opleiding. Sluit jouw beroepsopleiding voor grote delen aan, dan word je, soms al binnen 6 maanden, opgeleid tot de functie van Begeleider. Jouw expertise, eerder opgedane werk- en levenservaring, zijn straks een waardevolle aanvulling in je werk en binnen het team. Tijdens je opleiding heb je een vaste werkplek waar je als Begeleider (in opleiding) direct aan de slag gaat. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega. Jouw hele opleiding en opleidingsuren worden door Abrona betaald. Door de combinatie van werken en leren kun je de theorie direct in de praktijk toepassen. Zo doe je binnen no-time veel kennis en ervaring op. 

 

 

Joris - Begeleider (in opleiding) Zonnelaan 100

"Mensen met een beperking en psychische klachten worden
vaak niet echt gezien. Dat ik daar verandering in kan brengen,
daar krijg ik een lach van op mijn gezicht!”

 

Wat ga je als Begeleider in de gehandicaptenzorg doen?

Als Begeleider ondersteun je cliënten, zodat zij deel kunnen nemen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Jij zorgt, samen met cliënten, voor een opgeruimde en schone leefomgeving en je werkt vanuit de vraag van cliënten. Ook moedig je hen aan om zoveel mogelijk eigen regie te nemen. 

Regelmatig toets jij, aan de hand van het persoonlijk ondersteuningsplan, de ontwikkeling van cliënten. Je hebt hierbij ook oog voor de psychosociale en/of fysieke gesteldheid. Indien nodig bespreek je ontwikkelingen met je collega's. Vanuit jouw signalerende rol geef jij zowel mondeling als schriftelijk input op de ondersteuning van onze cliënten. 

Welke kwaliteiten heb je nodig om Begeleider te worden?

  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je vindt het prima om feedback te ontvangen maar zeker ook te geven;
  • Je bent in staat om zelfreflectie toe te passen en jezelf verder te ontwikkelen;
  • Je houdt van afwisseling en uitdaging;
  • Tot slot sta je stevig in je schoenen en ben je gemotiveerd om werken en leren te combineren.

 

Nathalie - Begeleider (in opleiding) Kometenlaan

“Leuk dat dit opleidingstraject zo snel kan. Ik kon, vanuit mijn vorige opleiding (sport en bewegen) en werkervaring, al omgaan met weerstand. Dit scheelt wel in het werk. Ik ga altijd blij naar huis.”

 

Welke opleiding heb je nodig voor de versnelde mbo-certificatenroute?

  • Sociaal pedagogisch werk (kinderopvang en gespecialiseerde kinderopvang)
  • Sport & bewegen
  • Onderwijsassistent
  • Leraar basisonderwijs (pabo)
  • Doktersassistent

Zit jouw diploma er niet bij maar denk jij dat je met jouw opleidingsachtergrond ook in aanmerking zou kunnen komen? Neem contact met ons op dan kijken we mee welke mogelijkheden er voor je zijn. Ook zonder aanverwante diploma’s zijn er mooie opleidingsroutes die wellicht beter bij je passen!

 

Sven - Begeleider (in opleiding) locatie Valkenier Maarssenbroek

“Mooi dat ik werken en leren kan combineren. Er zijn nog niet veel sportactiviteiten voor cliënten, dus kan ik ook meedenken over het aanbod en op deze manier het sporten stimuleren.

Mijn achtergrond is hierbij heelhandig natuurlijk! Naast het sporten begeleid ik cliënten in hun dagelijks leven en dat geeft mij ontzettend veel voldoening.”

 

Wat biedt Abrona jou als Begeleider (in opleiding)?

Werken bij Abrona betekent veel ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling in een uitdagende werkomgeving. Tijdens jouw opleiding ontvang je het salaris van een Begeleider B. Deze functie wordt gewaardeerd in FWG 35 (CAO Gehandicaptenzorg) met een bruto maandsalaris tussen de € 2.338,- en de € 3.294,- op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden we jou natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden.

✓ Een volledig betaalde mbo-certificatenroute;
Een vast werkplek waar je als Begeleider (in opleiding) direct aan de slag gaat;
 Je lesdag wordt door Abrona vergoed;
 Opleidingskosten worden 100% vergoed;
 Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
 Aanvullende scholing en begeleiding;
 Een voordelige collectieve zorgverzekering;
 Een arbeidsvoorwaarden meerkeuzesysteem (bv. fietsplan, laptop, fitness, reiskosten);
 Gratis cursussen en trainingen met GoodHabitz;

Maak de carrièreswitch naar de gehandicaptenzorg

Ben jij enthousiast geworden en voldoe je aan de criteria? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! 

Wil je meer weten over Abrona? Lees dan de verhalen van, misschien wel jouw toekomstige, collega's.

Heb je een vraag, neem bel/app/mail met op Tanja (06-50020158) of mail naar select@abrona.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je ook direct contact opnemen met Sela (06-25767874).

Vul je onderstaand formulier in dan nemen we spoedig contact met je op om je beter te leren kennen tijdens een telefonische kennismaking.