Binnen 1 jaar omscholen tot Begeleider gehandicaptenzorg

Je bent al een aantal jaren aan het werk maar diep van binnen weet je dat je liever in de zorg wil werken. Maar heb je hier op dit moment niet de juiste papieren voor? Dan hebben we een mooi aanbod voor jou! Met een MBO diploma op niveau 3 of 4 binnen het onderwijs- of de sport- en cultuursector kun jij nu de overstap naar de zorg maken.

Verkorte BBL-opleiding gehandicaptenzorg

Wij starten in 2023 binnen Maatschappelijke Zorg met een op maat gemaakte BBL-opleiding speciaal voor mensen die van carrière switchen naar het vak van begeleider gehandicaptenzorg. Wij verzorgen en betalen jouw 1-jarige opleiding. Sluit jouw beroepsopleiding voor grote delen aan, dan leidt Abrona je binnen één jaar op tot de functie van Begeleider. Jouw expertise, eerder opgedane werk- en levenservaring, zijn straks een waardevolle aanvulling in je werk en binnen het team.

Hoe ziet de verkorte BBL-opleiding gehandicaptenzorg bij Abrona eruit?

Deze verkorte BBL-opleiding Maatschappelijk Zorg is speciaal ontwikkeld voor zij-instromers met een een afgeronde MBO opleiding op niveau 3 of 4 binnen het onderwijs- of de sport- en cultuursector. Je wordt in 1 jaar versneld opgeleid tot Begeleider gehandicaptenzorg bij Abrona. Tijdens je opleiding heb je een vaste werkplek waar je als Leerling Begeleider direct betaald aan de slag gaat. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega. De opleiding wordt intern bij Abrona gegeven en zal onder andere bestaan uit doelgroepenkennis, psychopathologie en begeleidingsmethodieken. Jouw hele opleiding en opleidingsuren worden door Abrona betaald. Door de combinatie van werken en leren kun je de theorie direct in de praktijk toepassen. Zo doe je binnen no-time veel kennis en ervaring op. 

 

Joris - Leerling Begeleider Zonnelaan 100

“De opleiding is in een kleine klas, waardoor er lekker veel
persoonlijke  aandacht is en we een goede band met elkaar hebben gekregen. Iedereen kent elkaar en dat is fijn!

Mensen met een beperking en psychische klachten worden
vaak niet echt gezien. Dat ik daar verandering in kan brengen,
daar krijg ik een lach van op mijn gezicht!”

 

Wat ga je als Begeleider gehandicaptenzorg doen?

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Als Begeleider ondersteun je cliënten, zodat zij deel kunnen nemen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Jij zorgt, samen met cliënten, voor een opgeruimde en schone leefomgeving en je werkt vanuit de vraag van cliënten. Ook moedig je hen aan om zoveel mogelijk eigen regie te nemen. Leefstijl is een belangrijk onderwerp binnen Abrona en daar kan jij vanuit jouw sportachtergrond een mooie bijdrage aan leveren.

Regelmatig toets jij, aan de hand van het persoonlijk ondersteuningsplan, de ontwikkeling van cliënten. Je hebt hierbij ook oog voor de psychosociale en/of fysieke gesteldheid. Indien nodig bespreek je ontwikkelingen met je collega's. Vanuit jouw signalerende rol geef jij zowel mondeling als schriftelijk input op de ondersteuning van onze cliënten. 

Wat heb je nodig om Begeleider te worden?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op niveau 3 of 4;
 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je vindt het prima om feedback te ontvangen maar zeker ook te geven;
 • Je bent in staat om zelfreflectie toe te passen en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Je houdt van afwisseling en uitdaging;
 • Tot slot sta je stevig in je schoenen en ben je gemotiveerd om werken en leren te combineren.

 

Nathalie - Leerling Begeleider Kometenlaan

“Leuk dat dit opleidingstraject zo snel kan. Er zijn wekelijks lessen en dat is een goede combinatie met werken erbij. Ik kon, vanuit mijn vorige opleiding (sport en bewegen) en werkervaring, al omgaan met weerstand. Dit scheelt wel in het werk. Ik ga altijd blij naar huis.”

 

Welke opleiding heb je nodig voor de omscholing naar Begeleider gehandicaptenzorg?

 • Sociaal pedagogisch werk (kinderopvang en gespecialiseerde kinderopvang)
 • Sport & bewegen
 • Onderwijsassistent
 • Sociaal cultureel werk
 • Sociaal maatschappelijke dienstverlening
 • Leraar basisonderwijs (pabo)
 • Cultureel maatschappelijke vorming
 • Doktersassistent
 • Toegepaste psychologie
 • Vaktherapie
 • Ergotherapie
 • Orthopedagogiek

Zit jouw diploma er niet bij maar denk jij dat je met jouw opleidingsachtergrond ook in aanmerking zou kunnen komen? Neem contact met ons op dan kijken we mee welke mogelijkheden er voor je zijn. Ook zonder aanverwante diploma’s zijn er mooie opleidingsroutes die wellicht beter bij je passen!

Wij starten met opleiden binnen Maatschappelijke Zorg zodra we voldoende leerlingen hebben. Tot die tijd kan je direct op de groep bij ons aan de werk.

 

Sven - LeerlingBegeleider Zonnelaan 100

“Mooi dat ik werken en leren kan combineren. Er zijn nog niet veel sportactiviteiten voor cliënten, dus kan ik ook meedenken over het aanbod en op deze manier het sporten stimuleren.

Mijn achtergrond is hierbij heelhandig natuurlijk! Naast het sporten begeleid ik cliënten in hun dagelijks leven en dat geeft mij ontzettend veel voldoening.”

 

Wat biedt Abrona jou als leerling Begeleider?

Werken bij Abrona betekent veel ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling in een uitdagende werkomgeving. Tijdens jouw opleiding ontvang je het salaris van een Begeleider B. Deze functie wordt gewaardeerd in FWG 35 (CAO Gehandicaptenzorg) met een bruto maandsalaris tussen de € 2.110,- en de € 3.009,- op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden we jou natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden.

✓ Een volledig betaalde opleiding MMZ  (met erkend diploma of MBO certificaat);
✓ Je krijgt een contract voor de duur van de opleiding van 28-32 uur (inclusief schooldag).
 Je lesdag (8 uur) wordt door Abrona vergoed;
 Opleidingskosten worden 100% vergoed;
 Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
 Aanvullende scholing en begeleiding;
 Een voordelige collectieve zorgverzekering;
 Een arbeidsvoorwaarden meerkeuzesysteem (bv. fietsplan, laptop, fitness, reiskosten);
 Een abonnement op CultuurWerkt! ( korting op voorstellingen en musea) en gratis cursussen en trainingen met GoodHabitz;

Maak de carrièreswitch naar de gehandicaptenzorg

Ben jij enthousiast geworden en voldoe je aan de criteria? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! 

De kennismakingsgesprekken vinden iedere 2 weken plaats op maandag en dinsdag. Hoe eerder je reageert, hoe groter de kans dat een van de opleidingsplekken voor jou is! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol=vol.

Wil je meer weten over Abrona? Lees dan de verhalen van, misschien wel jouw toekomstige, collega's.

Heb je een vraag, neem contact met op Tanja of Charlotte via Whats App (06-50020158 of 06-50101949) of mail naar select@abrona.nl. Voor  inhoudelijke vragen kan je ook direct contact opnemen met Sela (06-25767874).

Vul je onderstaand formulier in dan nemen we spoedig contact met je op om je beter te leren kennen tijdens een telefonische kennismaking.