Luisteren met aandacht

De begeleiders op de Kometenlaan in Huis ter Heide zijn het erover eens: de sfeer onderling is zeer prettig. Als je het team komt versterken, kun je rekenen op je collega’s. Als er iets is, wordt er naar elkaar geluisterd, met aandacht en zonder oordeel. Dat alles gecombineerd met het gezellige contact met de cliënten maakt de locatie een fijne plek om te werken.

Wat oudere bewoners

Je werkt op de Kometenlaan met mensen van middelbare leeftijd. Ze zijn beperkt zelfstandig en hebben intensieve begeleiding nodig omdat er sprake is van een verstandelijke handicap gecombineerd met gedrags- of psychiatrische problematiek. Sta je sterk in je schoenen? Dat is belangrijk, want soms komt op de groep -lichte- verbale en fysieke agressie voor.

Honderd procent aandacht voor bewoners

Als begeleider kijk en luister je met aandacht naar de bewoners. Het is belangrijk om goed in te schatten wat iemand nodig heeft, waarvan hij of zij blij wordt. De Triple-C methode staat centraal. We zorgen er samen voor dat we er voor honderd procent zijn voor de bewoners. Zo kijk je ’s ochtends samen met de cliënt hoe je de dag zinvol kunt invullen. Aan jou als begeleider de taak om uit te vinden wat nodig is om aan die wens te voldoen. De samenwerking met familie en vrienden van de bewoners is belangrijk. Er wordt alles aan gedaan om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Fijn wonen

De bewoners hebben een eigen appartement met een slaap- en badkamer. In de gemeenschappelijke woonkamer ontmoeten ze elkaar voor een kop koffie en een praatje. Af en toe wordt er ook een spelletje gespeeld en één keer per maand wordt er gezellig geborreld. Daarnaast is er een gezamenlijke eetkamer waar de bewoners aan kunnen schuiven voor hun maaltijd. Het ruime balkon is, vooral in de zomer, een heerlijke plek om te zitten.

Bewoners kijken uit op de tennis- en skibaan en de voetbalvereniging van Soesterberg. De woonlocatie ligt in de groene wijk Sterrenberg en er zijn vierentwintig appartementen. Op tien minuten loopafstand ligt het winkelcentrum van Soesterberg.

Kometenlaan is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: