Focus op mogelijkheden

Als begeleider op Jupiterhof help je cliënten hun dag rustig en overzichtelijk te houden, zonder ze alles uit handen te nemen. Want ze vinden het juist fijn om nog zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Je toont warmte en betrokkenheid op een manier die bij de cliënten past. Een warm en veilig thuis, dat is waar je voor zorgt.

Het is de verantwoordelijkheid van jou en je collega’s om het ontwikkelingsniveau van de cliënt te verstaan en daarop aan te sluiten, zodat ontmoetingen mogelijk zijn. Het is belangrijk dat je focust op mogelijkheden en kansen en niet op het probleemgedrag of de beperking.

Ondersteuningsplan

De cliënten worden zo veel mogelijk, en daar waar het kan, betrokken bij activiteiten. Jij en je collega’s bieden support en ondersteuning waar nodig. Belangrijk hierbij is ze te stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen. En ze kunnen daarbij natuurlijk altijd een beroep doen op de andere teamleden. Afspraken met bewoners staan in het ondersteuningsplan. In het plan staat ook wat de bewoner graag in de toekomst wil en waarin hij of zij zich verder wil ontwikkelen. De plannen en doelen worden elk jaar besproken met de cliënt, soms ook samen met familie.

Huiselijke sfeer

De sfeer op Jupiterhof is huiselijk en fijn waarmee we bewoners een passend thuis proberen te bieden. Iedereen mag er zichzelf zijn, dit is ook terug te zien in de appartementen. Deze hebben allen een eigen sfeer die past bij de persoonlijkheid van onze cliënten. Sommige bewoners werken vijf dagen in de week, anderen werken minder of helemaal niet.

Humor is belangrijk

Op Jupiterhof wordt ook veel gelachen. Humor is belangrijk voor het team en de bewoners en cliënten vinden het geweldig om begeleiders te laten schrikken. Op de eigen Facebookpagina worden regelmatig leuke gebeurtenissen gedeeld en foto’s en filmpjes geplaatst.

Prachtige werkplek

Als begeleider krijg je een geweldige werkplek: de locatie ligt midden in het bos, volop in het groen. Er zijn vierentwintig appartementen verdeeld over twee woonlagen en daar wonen mensen met een licht tot ernstige verstandelijke beperking en een autistische stoornis. En mensen die baat hebben bij een begeleidingsstijl die goed aansluit bij een stoornis in het autistisch spectrum. Een zo normaal mogelijk leven mogelijk te maken, dat is de uitdaging.

Jupiter is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: