Bijzondere contacten met cliënten

Het dienstencentrum van Abrona staat in de woonwijk Sterrenberg; een wijk waar mensen met en zonder verstandelijke beperking een fijne woonomgeving hebben. In een sfeervol jaren ’20 gebouw, waar 80 jaar geleden nog cliënten woonden en werkten, vinden rond de 100 (fulltime-, parttime- en flex-) medewerkers een prettige werkplek.  

Informele sfeer

Medewerkers in het dienstencentrum van Abrona bieden ondersteuning aan de directe zorg. We werken zoveel mogelijk samen met zorgprofessionals en cliënten aan een optimale kwaliteit van leven. Onze kennis en kunde zetten we in om de verbinding te maken tussen beleid, wet- en regelgeving en de praktijk van alle dag. En dit alles in een informele sfeer waar we hard werken, maar waar ook ruimte is voor een gulle lach. De contacten met cliënten maken het werken in het dienstencentrum vooral bijzonder.  

Volop ontmoeting

Vanuit het Abrona-restaurant in de wijk bezorgen cliënten onze bestellingen voor de lunch, we maken een praatje als zij de koffiemachines schoonmaken, oud papier ophalen of zelfgebakken appeltaart komen brengen als we een verjaardag vieren. Er zijn ook andere klussen binnen het dienstencentrum die cliënten enthousiast uitvoeren en waar zij een zinvolle daginvulling aan beleven. Zo komt er aan het einde van elke werkdag een cliënt langs die checkt of ramen en deuren goed zijn afgesloten, en je tegelijkertijd een smakelijke maaltijd én nog een prettige avond wenst. 

Volop ontmoeting dus, en altijd een warme afsluiting van de werkdag!

Dienstencentrum is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: