Betrekken van de bewoners

Op Uranushof wonen zeer diverse cliënten: sommigen zijn bijna zelfstandig, bij anderen is juist veel verzorging nodig. Als begeleiding heb je de taak om alle bewoners naar vermogen activiteiten aan te bieden en om ze te betrekken bij de activiteiten in huis, zoals bijvoorbeeld koken. Eens in de maand is er een huiskamervergadering, op die momenten merk je weer hoe goed de bewoners naar elkaar luisteren en met welke goede ideeën ze komen. Het is kortom een uitdaging om het passieve wachten op de bank wat je in het verleden vaak zag, om te zetten in meer actie en meer inbreng voor de bewoners. Verder vinden we het op Uranushof belangrijk dat we de tijd nemen voor de bewoners en aansluiten bij een ieders tempo.

Psychiatrische problematiek

Meerdere bewoners hebben periodes waarin zij in de war zijn. Er is dan veel geluid in huis, omdat mensen roepen of schreeuwen of allemaal tegelijk willen praten. Bij onrust op de groep wordt de zorg afgestemd op het individu door bijvoorbeeld (aangepaste) activiteiten ter activering of ontspanning aan te bieden of tijdelijk meer individuele zorg te verlenen. Maar ook al is het soms druk en rumoerig, plotseling kan er dan ook weer een erg goede sfeer ontstaan, wordt er samen gepraat of gewandeld, een spel gespeeld of een yoga-oefening gedaan. We hebben een prachtige grote tuin waar in de zomer veel gezeten wordt. Uranushof is een huis met een open sfeer, de mooie tuin draagt daar zeker aan bij. We leiden je graag een keertje rond!

Of bekijk hier het vlog van collega's Corry en Mohammed over werken op de Uranushof:

Inspirerende werkplek

Er is een goede samenwerking tussen de collega’s, samen vormen we een hardwerkend en serieus team. Natuurlijk wordt er ook gelachen, maar cliënten staan op de voorgrond en de sfeer is goed. We volgen gezamenlijk diverse cursussen en er zijn ook intervisie bijeenkomsten. Er is aandacht voor elkaar en voor de cliënten, met oog voor zowel kleine als grotere successen die de bewoners en het team behalen. Wanneer je kiest voor Uranushof ga je werken op een inspirerende locatie met een enthousiast team dat jou goed gaat inwerken op je nieuwe werkplek.

Uranushof is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: