Bereidheid elkaar te helpen is groot

De bewoners van de woonlocatie Sterrenberglaan 10 zijn ouderen met een verstandelijke beperking. Ze wonen in één van de vierentwintig appartementen van het wooncomplex dat middenin de bossen staat in de rustige woonwijk Sterrenberg. De appartementen van de bewoners bevinden zich op de tweede en derde verdieping; op de begane grond is het gezondheidscentrum gevestigd. Heel handig dat de medische dienst, de fysiotherapeut en de tandarts zo dichtbij zitten.

Belangrijke taak als begeleider

De bewoners hebben veel zorg nodig. Zoals gezegd zijn ze zijn vaak al wat ouder en hebben een matige tot ernstige beperking. Soms is er sprake van andere problematiek zoals dementie, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. Omdat de meeste bewoners veel ondersteuning nodig hebben bij het zorgen voor zichzelf en hun omgeving, heb je als begeleider een belangrijke taak. Je probeert ervoor te zorgen dat de cliënten een leuke dag hebben. Je kent hun wensen en weet waarin ze plezier hebben. Met de bewoners en familie overleg je hoe het zorgplan eruit ziet en deze afspraken worden genoteerd in een ondersteuningsplan. Daarin staan ook de doelen van de cliënt beschreven. 

Leuke uitdaging voor jou

Alle cliënten hebben een zinvolle daginvulling. Er zijn diverse activiteiten zowel vanuit de woning als daarbuiten. Onder meer soos-activiteiten en activiteiten gericht op muziek en beweging. Wonen en dagactiviteiten zijn samengevoegd. Voor jou als medewerker is het een uitdaging maar bovenal leuk om de vraag van de cliënt te vertalen naar een passend totaalaanbod. Daarbij word je ondersteund door diverse disciplines, zoals bijvoorbeeld een orthopedagoog. 

Prettige sfeer

Het team van Sterrenberglaan 10 is hecht en er is een sterke onderlinge band. Er is altijd tijd om even stoom af te blazen of om iets te overleggen. De bereidheid elkaar te helpen is groot waardoor de sfeer er prettig is. Er wordt veel samengewerkt met andere locaties zoals Orionplein. Op die manier kun je van elkaar leren en zo de cliënt nog beter ondersteunen.

Sterrenberglaan 10 is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: