Omscholen tot begeleider - duoleren

Word met duoleren binnen 2,5 jaar begeleider complexe zorg 

Werk jij al langer in een sector buiten de zorg, maar droom je ervan om de overstap te maken naar de gehandicaptenzorg? En wil jij met jouw specifieke motivatie en levenservaring veel kunnen betekenen voor onze cliënten met complexe problematiek? Bij Abrona kun je je nu laten omscholen tot begeleider complexe zorg. Met een uitdagende vorm van leren (je werkt samen met een duopartner zodat jullie samen een sterk team vormen), goede begeleiding, een fijn salaris, vergoeding voor je studiedagen en binnen 2,5 jaar je MBO-diploma op zak!

Het traject in het kort

✓ Iedere week 20-24 uur werken en een betaalde lesdag van 8 uur per week 
✓ Geen zorgervaring nodig, je leert alles tijdens het traject
✓ Met extra bij en nascholing op maat
✓ Je eigen begeleider en adviseur, én een duopartner waarmee je diensten draait
✓ Binnen 2,5 jaar een MBO-diploma
✓ Je komt thuis met mooie verhalen!!

Is omscholen naar de zorg wat voor jou?

Misschien twijfel je nog over overstappen naar de zorg, omdat je geen specifieke zorgervaring hebt. Of je vraagt je af of een omscholingstraject in je leven past. Bij Abrona geloven we in samen de switch maken. Jij neemt je levenservaring, motivatie en persoonlijkheid mee en wij bieden je alle mogelijkheden en flexibiliteit om de switch tot een succes te maken.

Ben jij dit?

Zet jij graag je tanden in een uitdaging? Vind je het leuk om uit te vogelen wat een ander (in dit geval de cliënt) nodig heeft? Straal je veiligheid uit en kun je goed reflecteren op je eigen handelen? Dan ben je al een heel eind. Of je je vaardigheden nu hebt ontwikkeld tijdens het werken in de horeca, beveiliging, retail of een andere branche maakt niet uit. Als je stevig in je schoenen staat en graag afwisselend werk doet, is werken als (persoonlijk) begeleider bij de complexe doelgroep wat voor jou. 

Dit is de complexe zorg

Start je met dit traject, dan ga je aan de slag op een van onze locaties in Huis ter Heide of De Meern waar mensen met een complexere problematiek wonen. Dit is in de meeste gevallen een verstandelijke beperking gecombineerd met gedragsproblemen en/of psychische problemen. 

Met deze cliënten kan het soms even puzzelen zijn wat er nodig is. Dit is een uitdaging waar jij graag je schouders onder zet. We doen het samen. Intensieve en rustige momenten wisselen elkaar af. Het geeft jou energie als je echt iets bereikt met je cliënt en een band opbouwt. We garanderen je alvast: je komt sowieso met mooie verhalen thuis!!

Hoe ziet werken in de complexe zorg eruit? Lees het verhaal van onze collega Jan-Pieter.

Zo ziet het omscholingstraject eruit

Je werkt in dit traject 20 tot 24 uur per week op onze locatie. Dat vul je aan met een betaalde schooldag van 8 uur per week en de studiebelasting die erbij komt. Binnen 2,5 jaar ben je klaar en heb je je zorgdiploma op zak (in de meeste gevallen is dat (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg). 

Werken op de locatie

Je start je traject samen met een duopartner, waarmee je minimaal 65% van de diensten samen draait. De overige diensten draai je zelf, maar je werkt altijd samen met collega’s. De eerste 3 maanden staan in het teken van je inwerktraject; je bent dan ook boven formatie. Er is dus ruim de tijd om te leren, vragen te stellen en er rustig in te komen. Naast je duopartner heb je ook een leerlingbegeleider en adviseur binnen Abrona die er helemaal voor je zijn.

Je leertraject

Je krijgt bij Abrona een persoonsgebonden training. Dat houdt in dat we kijken naar wat jij kan en wat je nog bij moet leren. De lesdagen zijn in samenwerking met het Dulon College in Ede. Daarnaast hebben we een eigen leeromgeving met een breed aanbod van cursussen die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over medicatie of de Wet Zorg en Dwang. 

Wat verdien je tijdens het omscholingstraject?

Je doet als startend begeleider voor complexe doelgroepen belangrijk werk. Daar belonen we je bij Abrona dan ook graag naar. In het eerste jaar van je traject word je ingeschaald in FWG 30 (CAO Gehandicaptenzorg) met een bruto maandsalaris tussen de € 2.127,- en de € 3.067,- op basis van een 36-urige werkweek. Als je een opleiding op niveau 4 volgt ga je In het tweede leerjaar door naar schaal FWG 35; dan verdien je bruto tussen de € 2.338,- en de € 3.294,- op basis van een 36-urige werkweek. 

Naast je salaris bieden we je allerlei fijne extra’s, zoals:

  • een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
  • een voordelige zorgverzekering;
  • een arbeidsvoorwaarden-meerkeuzesysteem (denk aan een fietsplan, laptop, fitness, reiskosten en veel meer);
  • aanvullende scholing en begeleiding;
  • bijeenkomsten met andere zij-instromers;
  • gratis cursussen en trainingen via GoodHabitz en VGN academie;
  • toegang tot de Abrona appical app voor een warme onboarding.

Vul het formulier hieronder in en dan nemen we snel contact met je op. 
Toch nog vragen? Bel voor vragen over het traject met Tanja (06-50020158) en voor inhoudelijke vragen naar Sela (06-25767874).