Bouwen aan zelfvertrouwen van cliënten

Als je het team op Zonnelaan 100 gaat versterken weet je zeker dat geen dag hetzelfde is. Alle cliënten die op Zonnelaan 100 wonen, hebben (zeer) intensieve begeleiding nodig. Bij een aantal cliënten is er daarnaast ook een zorgvraag op het gebied van verpleegkundige zorg en ADL. Het team biedt passende hulp op maat en kijkt naar de vraag achter het gedrag. Het is van belang dat collega’s goed met elkaar samenwerken, je moet op elkaar kunnen bouwen, omdat je elkaar echt nodig hebt in het werken met deze interessante en boeiende cliënten. Het is fijn om met elkaar te kunnen overleggen en elkaar te helpen

Onderling contact

Het samen eten en koffie drinken wordt gedaan op vaste tijden. Dat zorgt voor rust, regelmaat en zekerheid maar vooral voor onderling contact. Als begeleider probeer je ervoor te zorgen dat bewoners waar mogelijk hun steentje bijdragen aan dagelijkse bezigheden en op die manier een zo normaal mogelijk leven leiden.

Onvoorwaardelijke ondersteuning

De begeleidingsstijl is gebaseerd op de richtlijnen van de Triple-C methode. Je biedt cliënten onvoorwaardelijke ondersteuning, ook als iemand minder lekker in zijn/haar vel zit. Activiteiten zijn een middel om in contact te zijn met cliënten en om succeservaringen op te doen. Op deze manier bouw je samen met je collega’s aan het zelfvertrouwen van cliënten, wat weer bijdraagt aan hun welzijn en de kwaliteit van leven.

Frisse blik

Je komt te werken in een team waarin een gezonde balans is tussen collega’s met vele jaren werkervaring en jonge mensen met een frisse blik op zorg en ondersteuning. Je draait dag- en avonddiensten: nachtdiensten worden centraal geregeld op het Sterrenbergterrein. Naast de diensten op de woonlocatie zelf, werken begeleiders ook op verschillende plekken op het terrein om de dag zinvol vorm te geven.

Zinvolle daginvulling

Als begeleider is een van de belangrijkste taken de cliënten te helpen om een fijne en zinvolle dag te hebben en er voor te zorgen dat cliënten binnen hun mogelijkheden een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Er zijn verschillende activeringsgroepen waar cliënten bij aan kunnen sluiten. Op Zonnelaan 100 zijn ook dagelijkse activiteiten in en om het woonhuis waar jouw hulp als begeleider belangrijk is.  

Naar de markt

Als nieuwe medewerker ben je verzekerd van een prachtige werkplek in een bosrijk gebied gelegen in een rustige woonwijk. Op vijf minuten lopen zijn mogelijkheden voor daginvulling, de medische dienst en paramedici (fysiotherapie en de tandarts). In Soesterberg (dat is ongeveer een kwartiertje lopen) zijn een supermarkt en andere winkels en is er elke woensdagochtend markt. Leuk om met cliënten samen boodschappen te doen.

Wonen met een heerlijke tuin

Op Zonnelaan 100 wonen vierentwintig volwassen cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en eventueel somatische problematiek. De vierentwintig cliënten wonen in appartementen die zijn verspreid over twee verdiepingen. Ze hebben een woonkamer met een pantry, badkamer met douche en slaapkamer. De woningen op de begane grond aan de achterkant van het gebouw hebben toegang tot de gemeenschappelijke tuin, terwijl de bovenburen een balkonnetje hebben. De grote, omheinde achtertuin is vooral in de zomer een heerlijke plek waarin je samen met bewoners aan de slag kunt in de grote moestuin.

Zonnelaan 100 is 1 van de 11 locaties in Huis ter Heide. Bekijk ook eens de andere locaties: