Ik ga altijd blij naar huis

Nathalie besloot de overstap naar de gehandicaptenzorg te maken. Momenteel is ze dan ook bezig met een verkort opleidingstraject bij Abrona. Hiermee kan ze direct als leerling begeleider op de locatie Kometenlaan aan de slag terwijl ze zich binnen 1 jaar laat omscholen tot begeleider.

Werken en leren: een goede combinatie

Werken en leren is een ideale manier om een carrièreswitch naar de gehandicaptenzorg te maken. Zeker als je kiest voor een versneld omscholingstraject, zoals Nathalie bij Abrona doet. Zij vertelt: “Leuk dat dit opleidingstraject zo snel kan. Er zijn wekelijks lessen en dat is een goede combinatie met werken erbij. Onze docent, Simone, is heel erg goed. Ze heeft interessante lesstof, neemt eigen ervaring mee waar we van kunnen leren en heeft een goed inlevingsvermogen.”

De uitdaging aangaan

Werken in de gehandicaptenzorg is ontzettend leuk, maar kent ook best wat uitdagingen. Gelukkig laat Nathalie zich daardoor niet weerhouden: “Ik kon, vanuit mijn vorige opleiding – sport en bewegen – en werkervaring, al omgaan met weerstand. Dit scheelt wel in het werk. In het begin moest ik wel de autorit naar huis gebruiken om dingen los te laten, maar dat gaat nu ook veel makkelijker. Ik ga altijd blij naar huis.”

“Nathalie is goed. Je kan goed met haar praten, ze heeft een luisterend oor, en ze is rustig, eerlijk, behulpzaam en recht door zee.” – Piet, bewoner Kometenlaan

Ook binnen 1 jaar omscholen?

Wil jij je ook laten omscholen naar de gehandicaptenzorg? Doe dit dan met ons versnelde traject tot begeleider, speciaal voor zij-instromers. Wie weet ben jij straks Nathalies en onze nieuwe collega!

Meer over het traject  Bekijk vacatures