Klaarstomen voor het echte werk

In het restaurant van Landhuis in de Stad (Park Oog en Al) werkt Abrona samen met twee gepassioneerde horeca ondernemers. Zij bieden werk en leerplekken voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als begeleider van Abrona ben je aanwezig in het restaurant om vragen van cliënten te beantwoorden als dat nodig is.

Landhuis in de Stad is een plek waar gasten de hele dag terecht kunnen voor een kop koffie, een ontbijtje, een goede lunch, een krant of een spelletje. De kaart wisselt regelmatig en is toegankelijk, creatief en kleurrijk. Er wordt gekookt met seizoensproducten die zoveel mogelijk uit de omgeving worden gehaald. Dagelijks worden er smakelijke taarten en koekjes gebakken en elke woensdagavond wordt er, samen met de Biltse Grift, gekookt voor een aanschuiftafel voor de wijk.

Welk werk is het best passend

Ieder mens heeft talenten en deze worden graag benut bij Landhuis in de Stad. Er wordt voor iedereen gekeken welke werkzaamheden het best bij iemand passen. Het doet er niet toe of iemand lichamelijk of verstandelijk beperkt is, of bijvoorbeeld een statushouder is die alleen vrijwilligerswerk doet. Het restaurant heeft een duidelijke missie: het wil voor medewerkers die daar aan toe zijn en het ambiëren, het laatste stapje zijn naar regulier werk. De nadruk bij de cliënten wordt dan ook gelegd op training en opleiding, zo worden ze klaargestoomd voor het ‘echte werk’.

Stageplekken

Landhuis in de Stad biedt werk zowel in de keuken als bij de bediening. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden op het gebied van schoonmaak en in de groenverzorging. Voor iedereen die graag in de horeca wil werken is er dagbesteding mogelijk, zijn stagiaires meer dan welkom en biedt het restaurant ook werkervaringsplekken en participatiebanen. Uiteraard wordt er begeleiding geboden die passend is. Zo worden medewerkers in de bediening en keuken begeleid door de chef en restaurantmanager, dat zijn de horeca-ondernemers! En zoals gezegd is er altijd een begeleider van Abrona aanwezig waar cliënten terecht kunnen met al hun vragen.

Naast deze locatie, kan je Abrona ook vinden in Utrecht op de volgende plekken: