Werken bij de Keukenbrigade

De Keukenbrigade is een arbeidsmatige dagbesteding midden in de maatschappij! Ze is bedoeld voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De Keukenbrigade is actief op drie verschillende locaties: het Amadeus Lyceum in Vleuten, het Christelijk Gymnasium in Utrecht en de bij Gemeente Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Op deze locaties werken leergierige medewerkers met oog voor hygiëne, klantvriendelijkheid en goede service.

Als persoonlijk ondersteuner kijk je samen met de medewerker naar de doelen. Wat valt er te leren? Waar is extra ondersteuning bij nodig? Je stelt aan de hand van deze doelen samen een persoonlijk ondersteuningsplan op en kijkt samen welke locatie het beste past.

Vak leren

Op iedere locatie worden de medewerkers ondersteund door een beheerder met ruime catering-ervaring. De beheerder coördineert de dagelijkse werkzaamheden en leert de medewerkers vaardigheden aan zodat ze het vak onder de knie krijgen. Het persoonlijk ondersteuningsplan is daarin altijd leidend.

Medewerkers krijgen vaardigheden aangeleerd met behulp van het Werkportfolio leersysteem. Afgebakend, in stappen en aangepast op het leervermogen. Denk bijvoorbeeld aan keukenvaardigheden als snijden van groenten, schoonmaaktaken of bedieningsvaardigheden.

Op de werkplek

Als persoonlijk ondersteuner bezoek je ongeveer een keer per week de werkplek van de medewerker. Je bespreekt met elkaar hoe het gaat, eventuele vragen worden beantwoord en je zorgt ervoor dat iedereen (jij, de medewerker en de beheerder) op één lijn zit. En als de medewerker klaar is voor een volgende stap, begeleid je hem naar een andere werkgever.

Naast deze locatie, kan je Abrona ook vinden in Utrecht op de volgende plekken: