Enthousiast team met vrijwilligers

Op de woonlocatie Nieuw Bleyenburg in Utrecht wonen cliënten die al wat ouder zijn en behoefte hebben aan meer rust. De begeleiding werkt volgens de methodiek Groeien naar Gelijkwaardigheid, waarbij actief luisteren belangrijk is. Zo weet de cliënt dat hij wil worden begrepen en kom je er als begeleider achter wat het eventuele probleem is. Het team bestaat uit twee persoonlijk ondersteuners, zes begeleiders B en twee begeleiders A. Ook is een aantal vrijwilligers actief betrokken bij de bewoners. Sommigen van hen komen uit Syrië of Japan en zijn aan het inburgeren. Dit enthousiaste team wordt ook aangevuld met vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die bij Nieuwe Bleyenburg een veilige plek en regelmaat in hun leven vinden. De woonlocatie biedt daarnaast ook aan stagiaires en leerlingen regelmatig een mooie werkplek, variërend van niveau 1, 2, 3 of 4.

Grote tuin voor bewoners

De bewoners, in de leeftijd tussen de achtenvijftig en drieëntachtig jaar, wonen in één van de elf appartementen. Tien ervan zijn gesplitst en worden elk door twee cliënten bewoond, bij het elfde appartement is de huiskamer niet gedeeld omdat de bewoners er samenwonen. Op de begane grond is een wijkcentrum waar fysiotherapeuten werken. De grote tuin is gereserveerd voor de bewoners. Binnen Nieuw Bleyenburg is een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners samen kunnen eten of koffie drinken. Je helpt bewoners met het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimte. Nieuw Bleyenburg ligt in noordoost Utrecht. De kapper en de bushalte zijn aan de overkant van de woonlocatie en op een paar minuten loopafstand ligt een winkelcentrum, een park, restaurants en de Utrechtse binnenstad.

Enorme keus aan activiteiten

Sommige bewoners maken gebruik van dagbestedingsmogelijkheden in de regio Utrecht, zoals bij activiteitencentrum De Wilg. Hier zijn verschillende activiteiten te doen zoals koken, toneelspelen, dansen, knutselen en bowlen. Eens per maand is er een disco. Ook de locatie Mooi…van Abrona biedt diverse mogelijkheden als cliënten creatief bezig willen zijn. Samen met de bewoners kijk je dan wat het beste bij hen past.

Fijne oude dag

Samen met je collega’s, vrijwilligers, stagiaires en leerlingen zorg je ervoor dat de bewoners een fijne oude dag hebben.

Naast deze locatie, kan je Abrona ook vinden in Utrecht op de volgende plekken: