Ontmoeten, delen en genieten

Al vijfentwintig jaar biedt De Wilg dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 1 januari 2017 gaat dit in samenwerking met Abrona. Wie bij deze vrijwilligersorganisatie aan de slag gaat, wordt bijgestaan door een groep enthousiaste vrijwilligers en stagiaires die van elke dag een feestje maken.

Kwetsbare burgers activeren

Kwetsbare burgers uit Utrecht kunnen bij De Wilg meedoen aan verschillende activiteiten. Onder begeleiding van vrijwilligers en stagiaires kunnen ze muziek maken, handwerken, bakken of samen het laatste nieuws doornemen. Als persoonlijk ondersteuner begeleid je mensen met een licht verstandelijke beperking die op een laagdrempelige manier geactiveerd willen worden. Je werkt over het algemeen met mensen van middelbare leeftijd die geen aansluiting vinden bij arbeidsmatige dagbesteding en soms ook lastig zijn te activeren. Bij de Wilg lukt dat wél en vinden ze aansluiting bij de verschillende activiteiten die worden aangeboden.

Trommelen

Een van die mensen die graag naar De Wilg gaat, is Melanie. Ze trommelt op dinsdag en op woensdag staat ze in de keuken om een maaltijd voor te bereiden. “Ik vind het vooral leuk dat ik bij De Wilg andere mensen ontmoet waarmee ik leuke dingen kan doen, zoals muziek maken,” vertelt Melanie. Zij verwoordt het motto Ontmoeten, Delen en Genieten van De Wilg. Als je het team van De Wilg komt versterken kom je terecht in een ontspannen en vrolijke werkomgeving.

Aanspreekpunt

Als persoonlijk begeleider ben jij het aanspreekpunt voor cliënten, vrijwilligers en stagiaires. Met cliënten bespreek je hun doelen. Wat willen ze graag doen? Wat kunnen ze? Waar worden ze blij van? Kortom: wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat zij een fijne daginvulling hebben?

Naast deze locatie, kan je Abrona ook vinden in Utrecht op de volgende plekken: