Veldhof: Mooie locatie met oog voor de cliënten!

Woonplek Veldhof in De Meern maakt onderdeel uit van ouderencomplex. Er zijn appartementen voor ouderen en er is een zorgcentrum. Als je er gaat werken, begeleid je bewoners van 45 jaar en ouder met een verstandelijke beperking. De cliënten hebben beschikking over een eigen studio-appartement met één kamer. De ruimte heeft een badkamer, douche en wc. Het keukentje is bedoeld om bijvoorbeeld een kopje thee te zetten of iets op te warmen. In de berging kunnen bewoners hun spullen opslaan. Wie behoefte heeft aan gezelschap kan terecht in de gezamenlijke huiskamer om koffie te drinken, gezellig te kletsen, een spelletje te doen of televisie te kijken. De begeleiding is daar ook aanwezig.

Zoveel mogelijk zelf doen

Als begeleider leer je bewoners zoveel mogelijk zelf doen, maar je houdt een oogje in het zeil. Als ze er niet uitkomen met het huishouden, koken of de was, dan help je ze. Dat doe je door te praten en het duidelijk en eenvoudig uit te leggen zodat ze zelf aan de slag kunnen. Er is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig en er is een alarmsysteem. Dat is een veilig idee en als er iets gebeurt ben je er snel bij. Je begeleidt mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook andere problemen, zoals autisme. Cliënten mogen wonen op de Veldhof als ze nog veel zelf kunnen doen en goed kunnen bewegen.

Zinvolle dag voor bewoners

De meesten hebben werk of dagbesteding, maar niet op de woonlocatie zelf. Een aantal cliënten gaat naar dagbestedingscentrum MOOI in Vleuten, werkt op de Brazzerie, is zelf vrijwilliger of heeft een betaalde baan. Een aantal cliënten is gepensioneerd en hen begeleId je op de woonlocatie. Zij doen graag een spelletje in de huiskamer, drinken samen koffie of maken een wandeling.

Stagiairs

Het team wordt regelmatig versterkt door stagiairs of vrijwilligers. Zij gaan bijvoorbeeld mee naar de dokter als dat wenselijk is of maken een wandeling met een cliënt. Ook helpen zij verjaardagen en feestdagen extra leuk te maken.

Fijne locatie om te werken

De Veldhof is een fijne locatie om te werken. Het ligt aan de rand van de stad Utrecht, een mooie omgeving om te fietsen en te wandelen. Op loopafstand bevinden zich een winkelcentrum, zwembad, fitnesscentrum, sportclub en diverse horecagelegenheden. Ook prettig voor de cliënten: de pedicure en kapster komen aan huis, da's wel zo makkelijk!

Oirschot is 1 van de 7 locaties in de Meern. Bekijk ook

Op zoek naar iets buiten de Meern? Bekijk dan eens het Boerenerf van Abrona Benschop