Actieve houding

Aan de rand van een woonwijk in de Meern staat deze omgebouwde boerderij met 17 appartementen. Met een grote eigen tuin. Onze cliënten hebben een matige tot lichte verstandelijke beperking of zijn zwakbegaafd. Er is sprake van complex gedrag en bijkomende psychiatrische problematiek. De begeleidingsvraag is divers, wat deze locatie uitdagend maakt.  

Stimuleren, motiveren, activeren, luisteren, observeren, veiligheid bieden, rust brengen. Jouw inzicht maakt dat je kan inschatten wat de individuele cliënt nodig heeft. Je hebt overzicht en oog voor detail. Je gaat werken met de methode Triple C met als perspectief 'ervaren van het gewone leven'. Je weet hoe je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie kan opbouwen met je cliënten. Je ziet het belang in van een betekenisvolle daginvulling voor de cliënt en gaat voor 'samen 100%'. Je kan en durft anders te kijken naar probleemgedrag.  

Elke dag is anders

Wat maakt het werken op deze locatie interessant? Je moet continu opletten wat de bewoners nodig hebben. De ene keer vraagt het om nabijheid en de andere keer moet je loslaten. Het vraagt om een actieve houding. Maar daar staat tegenover dat elke dag anders is en veel uitdaging. Het is werken met het 'fingerspitzengefuhl'. Mensen kiezen bewust voor deze locatie en werken hier met veel plezier. Er is ook zoveel te leren voor deze doelgroep. Er is saamhorigheid in het team en ruimte om samen te lachen, van gedachten te wisselen en informatie uit te wisselen. Ook is er voldoende ruimte om op eigen wijze invulling aan zaken te geven. Kom je eens kijken?

Als Persoonlijk Begeleider stel je samen met de cliënt en betrokkenen het ondersteuningsplan op voor wonen, werk en vrijetijdsbesteding. Samen met het team en de gedragskundige evalueer je de uitvoering van het ondersteuningsplan en stuur je waar nodig bij. Jij coacht je collega's en andere betrokkenen hierin, zodat de cliënt de begeleiding krijgt die past bij zijn vraag. Als Begeleider C ben jij het vertrouwde, bekende gezicht voor de cliënt. Je kan zelfstandig werken vanuit de vastgestelde visie en begeleidingsstijl. Je bent transparant naar je collega's en durf je kwetsbaar op te stellen, omdat je uit ervaring weet dat je daardoor samen professioneel verder komt. 

Aan de slag

De omgeving is groen en de boerderij is gelegen midden in een rustige wijk waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, vissen of zwemmen. De cliënten hebben een baan in een regulier bedrijf of bij de Sociale werkvoorziening UW. Ook zijn er zijn dagbestedingsmogelijkheden bij de Cultuurcampus Mooi! Van Abrona, BraZZerie Abrona in De Meern, NuDoen Groen in Woerden en De Valkenier in Maarssen.

Weekend-, avond-, en slaapdiensten zijn onderdeel van het werk en als teamlid ben jij flexibel inzetbaar voor alle diensten. 

Oirschot is 1 van de 7 locaties in de Meern. Bekijk ook

Op zoek naar iets buiten de Meern? Bekijk dan eens het Boerenerf van Abrona Benschop