Het gewone leven ervaren

Team noorderbreedte is een gezellig team, waarin samenwerken als basis geldt. Je wordt onderdeel van een enthousiast team met diverse leeftijden. Als team proberen we de bewoners het gewone leven te laten ervaren en een fijne dag te bieden.

Begeleiding individueel en op maat

Je begeleidt mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en sommige bewoners hebben een psychiatrische achtergrond of een stoornis in het autistisch spectrum. Dat maakt dat iedereen anders en uniek is. De begeleiding sluit echt individueel aan bij de bewoners.

Puur, oprecht en wederzijds

Wat de locatie zo leuk maakt is het contact met de bewoners. Het contact is puur, oprecht en wederzijds. Ze stellen vaak vragen terug en vragen naar informatie die je eerder gegeven hebt, zoals bv je huisdieren, gezinssamenstelling en hobby’s. Er is ruimte om met de bewoners op stap te gaan. Een wandelingetje door de wijk, een potje voetbal op het grasveld, rondje op de duofiets of de nieuwste sportschoenen scoren in de winkels in de buurt. Dat maakt dat bewoners een fijne dag kunnen hebben.

Veel ruimte en gezellig team

Het team is een gezellig team van diverse leeftijden van begin 20 tot en met begin 60 jaar. Er is betrokkenheid en ruimte om diensten te ruilen. We werken als team zoveel mogelijk zelfredzaam. Dit geeft ons de ruimte, waarin wij tot ons recht kunnen komen. Ook bieden we een leeromgeving aan waarin nieuwe medewerkers, leerlingen en stagiaires de ruimte krijgen om het vak te leren. Er is veel ruimte tot groei en je kunt echt mens zijn.

Anders kijken naar probleemgedrag

Het team helpt bewoners op basis van de methodiek ‘Triple C, het gewone leven ervaren’. Het bieden van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een betekenisvolle daginvulling, waarbij we anders kijken naar probleemgedrag. Dat alles samen met de begeleiders die onvoorwaardelijk de bewoner ondersteunt. 

Het werken op locatie Noorderbreedte geeft dagelijks veel voldoening, omdat je bewoners die hulpbehoevend zijn kan helpen een betekenisvolle dag invulling te geven”, Leerling. 

Huiselijke sfeer

In huis beschikken we over eenentwintig appartementen met een woon-/slaapkamer en eigen sanitair. Er zijn drie huiskamers met vijf tot negen bewoners. Daar hebben ze de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken, een maaltijd te nuttigen en een praatje te maken. Er wordt zelf gekookt, wat maakt dat er een huiselijke sfeer hangt. Samen eten zorgt voor goede gesprekken en samenhorigheid. Ook zijn er meerdere vrijwilligers die af en toe een maaltijd voor hun rekening nemen. Dat zorgt voor een gevarieerd weekmenu.

Op een groep is een grotere maten van zelfstandigheid. Op die groep zorgt er dagelijks iemand voor de boodschappen en het bereiden van de maaltijd. Bij hen ligt de nadruk op het bieden van sociale omgangsvormen en aansluiten bij de leerdoelen om de zelfstandigheid te vergroten.

Maximapark

Noorderbreedte ligt tegenover het Maximapark. Op tien minuten loopafstand is een kerk, zijn er winkels, sportverenigingen, restaurants en kan er heerlijk worden gewandeld. Bushalte ‘Boekbinderslaan’ is een kwartiertje lopen. In de spits rijdt bus 28 om de tien minuten naar Utrecht en naar Vleuten.

Kom je koffiedrinken?

Spreekt dit jou aan en passen jouw krachten en interesses bij ons? Maak dan eens kennis met onze enthousiaste bewoners. De koffie staat klaar!

De Noorderbreedte is 1 van de 7 locaties in de Meern. Bekijk ook

Op zoek naar iets buiten de Meern? Bekijk dan eens het Boerenerf van Abrona Benschop