Elke dag is weer anders

In de studioappartementen van De Meridiaan wonen twaalf cliënten tussen de twintig en veertig jaar. De woonlocatie staat aan de rivier de Leidsche Rijn midden in een rustige nieuwbouwwijk in De Meern. Een minuut of tien wandelen en je bent bij de winkels en het openbaar vervoer is ook op loopafstand. Zo ben je met een kwartiertje met de streekbus in hartje centrum.

Regie in handen van de cliënt

Werken op De Meridiaan is elke dag weer anders en vooral gericht op de ontwikkeling van de bewoner met een licht verstandelijke beperking. Sommigen hebben sociaal-emotionele problemen of lichte psychiatrische problematiek. Persoonlijk contact is dus belangrijk en de regie is en blijft in handen van de cliënt. Als begeleider geef je hem de ruimte om te vallen en weer op te staan. Je kijkt over zijn schouder mee en begeleidt de bewoner naar nog meer zelfstandigheid. Je maakt afspraken en luistert goed naar wat de bewoner wil leren en wat zijn doelen zijn. Is het belangrijk dat hij een smakelijke maaltijd kan koken, vindt hij het belangrijk dat zijn financiën op orde zijn of wil hij graag leren hoe hij het beste contact kan onderhouden met anderen? Wat de hulpvraag ook is, jij helpt hem daarbij.

App-contact

Op doordeweekse dagen is er meestal begeleiding aanwezig op De Meridiaan en als dat niet zo is dan kunnen cliënten via social media contact opnemen met jou en je collega’s. ’s Avonds, in de weekenden en op feestdagen is er geen begeleiding op de woonlocatie. Als er iets aan de hand is kunnen cliënten contact opnemen met jouw collega’s van locatie Noorderbreedte. Zij zijn dag en nacht in de buurt.

Werken

Cliënten hebben werk of dagbesteding. Als ze geen invulling van de dag hebben, help jij ze daarmee. Ze kunnen helpen in de buurt bij een moestuin, een restaurant of in het atelier van Abrona. Ook kunnen ze (aangepast) werk in de buurt doen. Sommigen kunnen hulp gebruiken bij het vinden van werk of dagbesteding en doen daarvoor een beroep op jou.

Wonen

De cliënten hebben een studio met daarin een keukenblok, woon/slaapkamer, douche, wastafel en toilet. In de gemeenschappelijke hal is de keuken waar ze mede-cliënten kunnen ontmoeten, koffie drinken of samen een maaltijd koken. Ook is er een ruimte met daarin een wasmachine en droger. De ligging van De Meridiaan is prettig: winkels zijn in de buurt, evenals sportverenigingen, een recreatieplas, een zwembad en diverse gezellige restaurantjes.

De Meridiaan is 1 van de 7 locaties in de Meern. Bekijk ook

Op zoek naar iets buiten de Meern? Bekijk dan eens het Boerenerf van Abrona Benschop