Coachend en ontwikkelingsgericht werken

Wie houdt van werken in een prachtige omgeving met uitzicht op de Vuntusplas, is bij het Robberse Eiland aan het juiste adres. Op het terrein aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht zijn tweeëntwintig studio-appartementen gebouwd waarin mensen met een beperking wonen en werken. De helft van de woningen kijkt uit over de plassen.

De bouw en ligging van de studio-appartementen en de groepsruimtes maken Robberse Eiland een heel fijne en unieke plek om te wonen en te werken. Vierentwintig uur per dag is er zorg. Op het erf van de woonlocatie werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze onderhouden het groen en het terrein, ze verrichten huishoudelijke taken en doen aan houtbewerking. Sommigen helpen bij het klein onderhoud aan boten die verbonden zijn aan de verhuur. Er zijn dus verschillende werkzaamheden en daarnaast is er rust en ruimte. Er is altijd wel iets te doen dat bij de wensen en het niveau van de cliënt past.

Niet alleen is er werk op het eiland, ook daarbuiten worden de handen uit de mouwen gestoken. Zo wordt er gewerkt aan het onderhoud van het groen en de kanoroute op de Vuntusplas; wekelijks gaat er hiervoor een boot de plas op. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Waterliefhebber

Als medewerker begeleid je mensen die affiniteit met groen of water hebben. Je helpt ze bij het zelfstandig wonen in hun appartement en zorgt ervoor dat de ondersteuning die je biedt op maat is. Ook ondersteun je cliënten bij het zelf activiteiten ontplooien, bij het contact onderhouden met hun familie en met de integratie in de buurt. Je werkt coachend en ontwikkelingsgericht en volgens de methodiek EIM. Bewoners die op het erf werken, doen dat alleen. Het werk wordt naar hun wensen en kunnen ingedeeld. Als begeleider geef je aan het begin van de dag een duidelijke werkstructuur aan de hand van een pictobord. Als bewoners dat kunnen, voeren ze de opdracht zelfstandig uit. Wanneer ze hulp nodig hebben, vragen ze die aan jou.

Watersporten

Vlak in de buurt van Robberse eiland zijn enkele horeca-gelegenheden en verschillende watersportmogelijkheden. Winkels liggen wat verder weg en het openbaar vervoer is beperkt aanwezig.

Wonen

Bij Robberse Eiland hebben bewoners een eigen studio-appartement met een slaap- en woonruimte, een keukenblok, een eigen badkamer of toilet. Ze kunnen daar zelf koken en wassen en gebruik maken van een internetaansluiting. In de twee gezamenlijke ontmoetingsruimtes van Robberse Eiland ontmoeten bewoners elkaar, drinken ze koffie of bereiden ze samen een maaltijd voor.

Ben je ook benieuwd naar andere locaties van Abrona? Bekijk dan eens: