Goed luisteren en improviseren

Wie het team van Brediushof Woerden komt versterken, heeft niet alleen te maken met de cliënten, maar ook met de ouders. Ouders zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen en groei van hun kinderen en worden betrokken in de zorg die wordt geleverd. Brediushof is een unieke woonlocatie vanwege het ouderinitiatief ‘Wonen zoals ik wil’. Als je goed kun luisteren, improviseren, ‘eigen regie’ hoog in het vaandel hebt staan en ook nog eens stevig in je schoenen staat, dan is Brediushof de juiste plek voor jou. Alle bewoners hebben ieder hun eigen verhaal en allemaal weer een andere hulpvraag. Het niveau van de cliënten varieert van matig tot licht verstandelijk beperkt. Medewerkers betrekken bewoners bij het reilen en zeilen van de dag en bij de besluitvorming rondom hun eigen zorg.

Focus op wat iemand zelf kan

Begeleiden doe je veelal met de handen op de rug en is ontwikkelingsgericht.  Geweldig om te zien wat een verandering in het functioneren van de bewoner teweeg kan brengen. Wat mooi om daar een bijdrage aan te kunnen en mogen leveren!

Wonen zoals ik wil

Het wooncomplex ligt aan de rand van het Brediusbos maar ook het centrum en het station zijn vlak in de buurt. Er zijn achtentwintig prachtige appartementen die zijn voorzien van een woon- en slaapkamer, keuken en eigen badkamer, verdeeld over drie verdiepingen en een vijftal aanleunwoningen. Elke verdieping beschikt over een huiskamer waarin bewoners samen van alles kunnen doen. Sportieve cliënten kunnen hun hart ophalen: er is veel te doen in en rondom Woerden. En Brediushof heeft een Funcommissie die jaarlijks zorgt voor een fantastisch Soos-programma.