Gezellige en huislijke sfeer

In het van oorsprong gezinsvervangende tehuis in de wijk de Reigerskamp in Maarssenbroek is woonvoorziening de Reiger gevestigd. Zestien cliënten met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 23 tot en met 76 jaar bewonen ieder een eigen appartement.

Wie het team van De Reiger komt versterken, kan rekenen op een gezellige en huiselijke sfeer. Samen met de collega’s en een grote groep vrijwilligers is het een inspirerende plek. De meeste bewoners van de Reiger bezoeken overdag dagbestedingscentrum de Valkenier of de Werkspecht in Maarssenbroek. Binnen de Valkenier en de Werkspecht zijn verschillende creatieve plekken zoals een papiermaché-atelier maar waar ook wordt gedaan aan productiewerk. Binnen de dagbesteding wordt gezocht naar werkplekken voor cliënten die graag bij een bedrijf of organisatie willen werken. Ook is er een aantal cliënten dat werkt in de dienstverlening. Bewoners ruimen dan op, zetten koffie of maken schoon.

Vrijwilligers

Sommige bewoners werken parttime en zijn dus een aantal dagen vrij en thuis. Twee bewoners zijn gepensioneerd. Medewerkers worden ondersteund door een grote en enthousiaste groep vrijwilligers. Dat maakt het werk afwisselend. Het zijn betrokken vrijwilligers die bijvoorbeeld met bewoners fietsen, koken of schoonmaken. Integratie met de wijk staat hoog in het vaandel en er wordt met plezier door de bewoners meegewerkt als er evenementen in de wijk zijn. Bewoners die het leuk vinden doen naast hun dagbesteding nog andere activiteiten bij verschillende clubs in de buurt.

Lief en leed

Het team bestaat uit enthousiaste en betrokken medewerkers die elkaar en de bewoners met plezier helpen. Het zijn betrokken, eerlijke mensen met het hart op de juiste plek. Ze werken hard om het leven van de bewoners mooier te maken. Uitdagingen gaan ze niet uit de weg en ze staan altijd open voor nieuwe collega’s.