MOOI ... van Abrona

Als je creatief bent en het leuk vindt mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten, dan is dagbestedingscentrum MOOI… van Abrona in Vleuten de ideale plek om aan de slag te gaan. In acht ateliers zijn onze deelnemers dagelijks creatief, arbeidsmatig en belevingsgericht aan de slag.

De locatie van MOOI ...

MOOI…van Abrona ligt aan de rand van het winkelcentrum Vleuterweide. Deelnemers maken vanzelfsprekend onderdeel uit van de lokale samenleving. Bij vier ateliers kunnen deelnemers creatief aan de slag, daarnaast is er een productieatelier, twee belevingsgerichte ateliers en een serviceverlenend atelier. De kunstproducten die gemaakt zijn bij Mooi… worden verkocht in onze eigen winkel in Vleuten. Op deze manier stimuleer en begeleid je mensen (van jong volwassen tot senioren) met een beperkt arbeidsvermogen en een lichte of matige verstandelijke beperking.

De werkwijze 'Eigen regie'

Bij Mooi… werk je met de methodiek Eigen Regie. Dat houdt in dat je persoonlijke aandacht voor de deelnemers hebt en hun specifieke vragen en wensen ondersteunt. Je stimuleert ze in hun behoefte om te leren en hun talenten te ontwikkelen en samen maak hiervoor je een plan van aanpak. Kern van de methode is dat de deelnemers ruimte krijgen om te leren ontdekken, nadenken, plannen en handelen. Op deze manier werken we toe naar meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid.