Bewoners eigen regie geven

Als je het team van Ons Huis komt versterken, kom je terecht op een unieke werkplek. De woonvoorziening ligt in de oude kern van Kockengen en acht bewoners hebben er een eigen appartement met badkamer. Ons Huis is opgezet door ouders die een bestuur aanstelden om de belangen van de bewoners te behartigen.

De zorg wordt geleverd door persoonlijk begeleiders van Abrona waarbij de ouders nauw worden betrokken. Het is een bijzondere woonlocatie: aan de voorkant van het gebouw is namelijk ook nog een appartement met een eigen opgang. Het gebouw van Ons Huis is gekoppeld aan een oud kerkje dat is verbouwd tot dagbesteding Abrona Kunst & Koffie. De moderne bouw en de ligging in het oude centrum van Kockengen maken deze voorziening tot een unieke woonplek. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken waar je met de bewoners kunt koken. 

Eigen regie

In Ons Huis begeleid je cliënten in de leeftijd van dertig tot vijftig jaar. Ze hebben een eigen appartement dat bestaat uit een eigen leefruimte, keukenblok en badkamer. Vierentwintig uur per dag is er iemand van het team aanwezig. Als begeleider geef je bewoners zoveel mogelijk eigen regie waardoor ontwikkeling en groei mogelijk zijn. Jij of een van je collega’s is altijd in de buurt. 

Vrijwilligers

Het begeleiden van cliënten is gericht op stabiliteit, ontwikkeling, individualiteit, nabijheid en het groepsgebeuren. De begeleidingsmethodieken waarmee je gaat werken zijn: Groei naar gelijkwaardigheid en Samen Onder Een Dak (SOED). Je werkt samen met een enthousiaste groep vrijwilligers die bewoners begeleiden naar hun activiteiten overdag en ’s avonds. Ook staan zij paraat als de bewoners gezellig een dagje uit gaan. Ons Huis heeft een eigen personenbus die wekelijks wordt gebruikt om bewoners naar hun activiteiten te brengen.

Naast Ons Huis, zijn er in Kockengen nog 2 locatie van Abrona: