Iedereen staat voor elkaar klaar

Woonlocatie De Waterlelie is gevestigd in het Utrechtse dorp Kockengen en er wonen veertien cliënten. Een fijne en veilige plek waar bewoners zich kunnen ontwikkelen. Als je het team van De Waterlelie komt versterken, dan bied je zorg op maat. De ene cliënt vindt het fijn begeleiders in de buurt te hebben, de ander woont liever iets zelfstandiger.

Helpen zelf keuzes  maken

De wat meer zelfstandige cliënt kan wonen in een appartement dat aan het huis is gebouwd. Zo is de begeleiding niet direct zichtbaar, maar wel in de buurt als dat nodig is. Begeleiders helpen bewoners zelf keuzes te maken door met ze te praten, vragen te stellen en informatie te geven. Veilige grenzen worden hierbij geboden. Wat cliënten zelf kunnen, mogen ze zelf doen en als ze zich niet comfortabel genoeg voelen om het alleen te doen dan bied je de helpende hand.

Dagbesteding

Er is bij De Waterlelie 24-uurszorg. Cliënten die aangeven hulp nodig te hebben, willen dat vooral op het gebied van lichamelijke verzorging, contact onderhouden met familie, dagbesteding en hulp bij algemene dagelijkse zaken. De meeste bewoners zijn overdag naar een sociale werkplaats of werken in een dagbestedingscentrum in de omgeving.

Vele activiteiten

Als begeleider help je bij de vele activiteiten die bij De Waterlelie mogelijk zijn. Doordeweeks kun je ‘s avonds bowlen, zwemmen of fitnessen. In het weekend worden op zaterdag clubs bezocht in de regio en op zondag begeleid je bewoners naar de kerk (meestal in Kockengen, soms naar een aangepaste kerkdienst in de regio). Het team vaste medewerkers wordt ondersteund door een grote groep van vrijwilligers die helpen tijdens dagjes uit en andere activiteiten. Zij helpen ook bij klussen rondom huis. Op de Waterlelie staat iedereen voor elkaar klaar en wordt er geleefd volgens de christelijke normen en waarden die voor cliënten en het team belangrijk zijn.

In de woonlocatie zijn twee huiskamers met vijf zitplekken en vier appartementen met een eigen voordeur. Een supermarkt, bakker en slager zijn in de buurt, net als de huisartsenpraktijk met apotheek.

Naast Waterlelie, zijn er in Kockengen nog 2 locatie van Abrona: