Waardevol werk

Het Huis van Leusden is zo goed als nieuw. Een moderne werkplek met vernieuwde snufjes waaronder een digibord. Woonvoorziening ‘Huis van Leusden’ is een 24-uurs woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een bijkomende beperking. Op de begane grond is het nieuwe gemeentehuis van Leusden waar dagbestedingsmogelijkheden zijn. Het Huis van Leusden staat in het centrum van Leusden, dichtbij winkels, bibliotheek en restaurants.

Zorg op maat

Het is een leuke manier van werken. Mensen hebben allemaal hun eigen appartement en er is alle ruimte voor de cliënten om de gezelligheid op te zoeken in de gezamenlijke ruimtes (zowel buiten als binnen). Je begeleidt de cliënten dan ook op hun appartement aan de hand van hun eigen zorgvraag en behoefte in ondersteuning. Je biedt dus zorg op maat en dat maakt het heel interessant en gevarieerd.

Eigenwaarde van cliënten

Je levert een bijdrage aan het meegeven van eigenwaarde van de cliënten door hen te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijke redzaamheid in een beschermde omgeving. Zij kunnen met hun beperking helemaal zichzelf zijn. Dat maakt mijn werk heel waardevol.

Kwaliteiten benutten

Naast de individuele begeleiding zijn er ook de groepsgerichte activiteiten en momenten, afhankelijk van de etage waar je op dat moment dienst draait. In het Huis van Leusden wonen de cliënten verdeeld over 3 etages. Per dienst werk je zelfstandig op een van deze etages met een vaste groep cliënten. Een volgende dienst kan weer op een andere etage zijn. Dat houdt het werk afwisselend en gevarieerd en het maakt dat je iedere client in het Huis van Leusden kent.  Je werkt in een groot team, waarbij we de taken verdelen en elkaars kwaliteiten benutten en dat maakt ons sterk.  

Veel mogelijkheden en faciliteiten

In de nabije omgeving is van alles te doen. Er zijn winkels op loopafstand, restaurants, een bowlingcentrum, reguliere tandarts en huisarts. Er zijn ook volop sportmogelijkheden, zoals zwemmen, korfbal, fitness/groepslessen en voetbal. Ook is er  een ontmoetingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, de Klepper. Met de bus sta je binnen een kwartier in het centrum van Amersfoort. Amersfoort heeft een breed scala aan uitgaansmogelijkheden, zoals een bioscoop, theater, een markt en cafés.

Bekijk ook eens de andere locatie in Leusden: Asschatterweg