Asschatterweg

Een van de belangrijkste taak van het zorgteam van de Asschatterweg 32a in Leusden is ervoor zorgen dat de bewoners zich thuis voelen. Als begeleider creëer je een gezellig en een veilig thuis voor de cliënten.

Samenwerking

De twaalf appartementen zijn gevestigd in modern gebouw waarin ook een kapper en pedicure hun salon hebben. In het restaurant gaan bewoners en begeleiders soms samen eten. Op deze woonlocatie wordt samengewerkt met Beweging 3.0, een zorgorganisatie die actief is op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland. De medewerkers van Beweging 3.0 nemen de nachtdienst van 23.00 tot 7.00 uur waar. De woonlocatie in Leusden is voor mensen van vijfenveertig jaar en ouder met een lichte of matige verstandelijke beperking.

Verpleegkundige

Van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds zijn de Abrona-medewerkers op de locatie, op de overige uren houdt een verpleegkundige van Beweging 3.0 een oogje in het zeil. Hij of zij loopt elke nacht een paar keer langs de appartementen waarin de cliënten wonen en checkt of alles in orde is. Bewoners die hulp nodig hebben kunnen op hun eigen alarmknop drukken en hebben dan direct contact met de verpleegkundige.

Het streven is bewoners zoveel mogelijk zelf te laten doen maar uiteraard de helpende hand bieden als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het vinden van dagbesteding. Met bewoners die thuisblijven doe je in de huiskamer spelletjes, klets je gezellig of maak je muziek.

Samen eten

Het diner wordt verzorgd door de begeleiders en bewoners. Een keer in de twee weken wordt er patat of iets anders gegeten. De bewoners geven dit zelf aan. Sommige bewoners eten in de gezamenlijke eetkamer, anderen nemen hun maaltijd mee naar hun kamer.

Naar de markt

Het team van de Asschatterweg wordt bijgestaan door een enthousiaste groep vrijwilligers en betrokken familieleden die regelmatig meehelpen. Door mee te gaan naar de markt bijvoorbeeld, of als er een dagje uit is gepland, dan gaan zij ook gezellig mee.

Bekijk ook eens de andere locatie in Leusden: Huis van Leusden