Samen kijken naar doelen

Als je het een uitdaging vindt om cliënten te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven dan is De Laakermaat een geschikte werkplek. Deze trainingswoning is gevestigd midden in de wijk Vathorst. Een relatief nieuwe wijk in Amersfoort waar bewoners kunnen sporten, hun dagelijkse boodschappen kunnen halen of gezellig kunnen shoppen.

Samen kijken naar doelen

Als medewerker begeleid je mensen vanaf achttien jaar met een verstandelijke beperking en/of licht psychiatrische problematiek. Ze willen graag zo zelfstandig mogelijk wonen en daarbij kun jij ze ondersteunen. Bewoners hebben werk, dagbesteding of gaan naar school. Als persoonlijk ondersteuner kijk je samen naar hun doelen, wat ze willen leren gedurende de periode dat ze in de trainingswoning verblijven. Bewoners vinden de aansturing die jij en de andere teamleden geven fijn. 

Zelfstandig worden

Aan het begin van de dag, van 7.30 tot 9.00 uur en aan het eind van de dag, van 16.30 tot 22.00 uur, is er begeleiding aanwezig. Als er buiten deze tijden iets aan de hand is, kunnen bewoners contact opnemen met locatie De Hof. Daar is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig.

Trainingswoning

In het trainingshuis wonen vier mensen. Ze hebben de beschikking over een eigen zit- en slaapkamer met een keukenblok en een badkamer met toilet. Koken kunnen bewoners in de gezamenlijke keuken waar ook een wasmachine staat. Naast het trainingshuis zijn er op dezelfde galerij vier eenpersoonswoningen, de zogenaamde HAT-eenheden. Dat zijn woonruimtes voor een of twee personen en de afkorting staat voor Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens. Deze woningen hebben een eigen voordeur, brievenbus, huiskamer, keuken, slaapkamer, badkamer en een ruim terras. 

De Laakermaat is één van de drie locaties van Abrona in Amersfoort. Bekijk ook Blokzijlpark of De Hof