Afwisselend werk bij De Hof

Als je op zoek bent naar een werkplek die ruim is opgezet in een groene wijk met winkels in de buurt, dan is De Hof ideaal. Ook voor mensen die houden van de natuur is het de perfecte werklocatie: De Hof wordt ermee omringd. De zorglocatie aan de Vuursteenberg biedt een thuis voor mensen vanaf achttien jaar met een verstandelijke en/of licht psychiatrische problematiek.

Energie van je werk

De bewoners hebben eigenlijk allemaal dezelfde wens: ze willen graag redelijk zelfstandig wonen en zijn leergierig. Als nieuwe medewerker kun jij daarin een belangrijke rol spelen. Bewoners leven in een woonomgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en zich midden in de samenleving bewegen. Ze nemen deel aan het dagelijkse leven. Dat houdt in dat ze naar school gaan, naar hun werk of vrijwilligerswerk doen. Cliënten brengen elke dag weer nieuwe uitdagingen waar je als medewerker veel energie van krijgt. Hun hulpvragen zijn uiteenlopend.

Relaxen in de tuin

Als je het gebouw in Amersfoort binnenstapt, springt de huiselijke sfeer onmiddellijk in het oog. De muren zijn in felle kleuren geschilderd en aan de muur hangen vrolijke schilderijen. In de huiskamer hangt een gemoedelijke sfeer en zowel bewoners als medewerkers zijn graag in de grote tuin. Om te ontspannen of te tuinieren.

De Hof ligt midden in één van de jongste wijken van Amersfoort (Vathorst) met veel voorzieningen binnen handbereik. Zo kunnen bewoners er sporten, hun boodschappen doen of lekker shoppen. Alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of auto.

Afwisselend werk

Begeleiders zijn vierentwintig uur per dag aanwezig en hun belangrijkste taak is bewoners ondersteunen in hun dagelijks leven. Dit doe je samen met je collega’s. De sfeer onderling is goed en er is altijd tijd en ruimte voor overleg als je ergens mee zit. Door het afwisselende werk is geen dag hetzelfde. Niet alleen werk je met de bewoners, ook hun ouders of verzorgers spelen een belangrijke rol in je werk. Daarmee is regelmatig overleg.

Appartementen

De bewoners leven in een studio-appartement. Twee daarvan zijn geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. In één van de drie huiskamers kunnen cliënten terecht voor een bak koffie, een kletspraatje of een spelletje. Elk appartement heeft een eigen badkamer, wc en keukentje. In de gemeenschappelijke keuken kunnen bewoners een maaltijd bereiden. Bewoners met groene vingers kunnen in de binnentuin of in de grote achtertuin een moestuintje bijhouden.

De Hof is één van de drie locaties van Abrona in Amersfoort. Bekijk ook De Laakermaat of Blokzijlpark