Echt genieten voor jou als begeleider

De locatie 'Bij Johannes' in Zeist is vernoemd naar timmerman Johannes Montauban die twee eeuwen terug in deze Utrechtse gemeente woonde. Johannes was een echte vakman en dat zijn de medewerkers van 'Bij Johannes' ook. Als begeleider heb je je eigen expertise om de enthousiaste medewerkers te ondersteunen tijdens hun arbeidsmatige ontwikkelingsgerichte dagbesteding.

'Bij Johannes' is er voor iedereen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld ervaring opdoen in de winkel of werken in de bediening van het restaurant. Er is plaats voor culinaire talenten in de keuken, kunstenaars kunnen aan de slag in het atelier en iedereen met groene vingers kan zich uitleven in de eigen moestuin.

Nieuwe dingen leren

Als begeleider leer je de medewerkers bijvoorbeeld nieuwe technieken. Samen bedenk je heerlijke recepten en stimuleer je ook ideeën van de medewerkers. Want 'Bij Johannes' wordt begeleiding geboden vanuit het eigen initiatief model. Wanneer de gerechten zijn bereid help je medewerkers bij het serveren ervan in het restaurant. 'Bij Johannes' kent een ontspannen en gastvrije sfeer, jij zorgt er hierbij voor dat de medewerkers zich op hun gemak voelen. Regelmatig vindt er een begeleidingsgesprek plaats wat goed is te vergelijken met een arbeidsvoortgangsgesprek. De werkzaamheden zijn gericht op ontwikkeling vanuit normalisatie.

Hecht team

De locatie bestaat sinds 1998 en was vroeger bekend onder de naam Kunst, Lunch en Cadeau. In het voorjaar van 2017 is er flink verbouwd en het concept is nu veel meer gericht op beleving. Extra leuk is dat de winkel, het café en het atelier nu nóg meer met elkaar verbonden zijn. Voorbijgangers kunnen vanaf de straat goed zien hoe de kunstenaars in het atelier aan het werk zijn en vanuit het restaurant kan men de winkel inkijken. Iedereen krijgt de kans om te doen waar hij of zij zelf goed in is, en ondertussen wordt een heel hecht team gevormd.

Bekijk ook eens de andere locatie in Zeist: Binnenbos