Gezelligheid staat voorop

In het Utrechtse vestingstadje Wijk bij Duurstede is in een gezellige woonvoorziening De Loever gevestigd. Deze woonlocatie bestaat uit meerdere, knusse en huiselijke rijtjeshuizen die zijn omgebouwd tot één groot woonhuis. Er wonen twintig mensen.

Als begeleider op De Loever ondersteun je mensen met een verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek zoals een psychiatrische stoornis, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Gezelligheid staat voorop en dat betekent dat veel samen wordt gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld samen in de huiskamer gegeten en zijn er regelmatig activiteiten zoals knutselen, koken of lekker een stuk wandelen.

Dagbesteding

Wijk bij Duurstede is een historisch stadje waar veel te zien en te beleven is. Om de hoek van de woonlocatie is een klein winkelcentrum met een supermarkt, een bakker en een kapper. Een bushalte is op loopafstand en in Wijk bij Duurstede zijn verschillende mogelijkheden voor dagbesteding.

Hulp op afstand

Buiten de Loever zijn er nog drie eengezinswoningen met in elke woning plaats voor drie bewoners. Deze bewoners begeleid je ‘op afstand’. Als ze hulp nodig hebben, geven ze dat aan en kun je het ze bieden. Zij hebben, los van hun ‘acute’ hulpvraag, dagelijks begeleiding in de avonduren. Op De Loever zelf is er vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een slaapdienst.