Cliënten leren zelfstandig te worden

Appartementencomplex Lange Dreef ligt aan de rand van Driebergen en er wonen veertien cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Ze hebben een betaalde baan of gaan naar dagbesteding.

Goed kijken naar behoeften en wensen

Als je het team Lange Dreef komt versterken, help je cliënten zelfstandig te worden. Je kijkt naar hun behoeften en hebt in de gaten wat hun wensen zijn. Ook onderzoek je de mogelijkheden om te groeien en wat nodig is voor hun ontwikkeling. De ondersteuning die wordt geboden is gebaseerd op de Visie op ondersteuning van Abrona. 

Betaalde baan of dagbesteding

De bewoners van Lange Dreef hebben een betaalde baan of gaan naar dagbesteding. Dat kunnen ze op verschillende plekken in de omgeving doen en een aantal gaat naar Dagbesteding Driebergen. Anderen gaan naar dagbesteding Doorn en werken in de catering van het gemeentehuis. Openbaar vervoer is in de buurt, evenals winkels, een zwembad, restaurant, sportclubs en een bos en park. 

Begeleiding

Als begeleider ben je aan het eind van de middag en ’s avonds aanwezig. Bewoners moeten zich dus zonder directe aanwezigheid van jou of je collega’s kunnen redden. ’s Nachts is er geen begeleiding maar als er iets aan de hand is kunnen bewoners contact opnemen met jouw collega’s van de woonlocatie Edelhertlaan , die vlak in de buurt is.

Wonen

Het appartementencomplex is in 2013 gebouwd en de veertien appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Cliënten wonen op de tweede of derde verdieping. Op de derde is een algemene ontmoetingsruimte waar bewoners koffie met elkaar kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Daar wordt ook gekookt en samen gegeten voor wie daaraan behoefte heeft.