Cliënten ruimte geven om zich te ontwikkelen

In het appartementencomplex aan de Edelhertlaan aan de rand van Driebergen wonen twaalf cliënten in een mooie, ruime en moderne woning. Het openbaar vervoer is dichtbij net zoals winkels, restaurants, een zwembad en sportclubs. Wie van groen en natuur houdt, is hier op zijn plek.

Als je het team op Edelhertlaan komt versterken, werk je met cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking die behoefte hebben aan 24-uurszorg. ’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig. Er zijn doorgroeimogelijkheden voor bewoners: als ze zich sterk genoeg voelen kunnen ze verhuizen naar een appartement aan de Lange Dreef.

Geen bewoner is hetzelfde

Geen bewoner is hetzelfde: iedereen heeft zijn eigen ideeën, wensen, mogelijkheden en beperkingen. Als nieuwe medewerker laat je de cliënten zoveel mogelijk zelf bepalen en ga je in gesprek als je denkt dat daaraan behoefte is. Je geeft cliënten de ruimte om te ontwikkelen en laat ze zoveel mogelijk zelf keuzes maken. Het is belangrijk dat bewoners worden gestimuleerd zelf na te denken en hun eigen verantwoordelijkheid te dragen.

Ontwikkelen en contacten leggen met anderen doen bewoners door naar hun betaalde baan of dagbesteding te gaan. In de buurt zijn verschillende plekken waar ze aan de slag kunnen. Een aantal gaat bijvoorbeeld naar Dagbesteding Driebergen.

Wonen

De appartementen op de Edelhertlaan zijn verdeeld over twee verdiepingen. Bewoners hebben toegang met hun sleutel of worden door jou of je collega’s binnen gelaten. In het complex is een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar bewoners koffie kunnen drinken met elkaar, een praatje maken of een maaltijd bereiden. De appartementen zijn ruim opgezet en bestaan uit een woon- en slaapkamer, een keuken en een badkamer.

 

Naast de Edelhertlaan kan je in Driebergen ook bij de locatie Lange Dreef de slag.