Begeleidingsbehoeften staan centraal

In de buurt van het centrum van Veenendaal is in 2016 de Shelter gebouwd. Het prachtige nieuwe appartementencomplex heeft zesendertig woningen, verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond is een mooie grote parkeergarage met een inpandige fietsenstalling.

Wie het team van de Shelter komt versterken begeleidt mensen met zorgprofiel VG3 of VG4.  Het team bestaat uit achttien medewerkers die worden bijgestaan door een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers knutselen met de cliënten, helpen ze bij het koken of doen samen met hen boodschappen. Het team beschikt over een mobiele telefoon om waar nodig met cliënten te appen.

Begeleidingsbehoeften

Op de Shelter wordt 24 uur per dag zorg en ondersteuning geboden. Overdag en ’s avonds is er begeleiding aanwezig en ‘s nachts is er een slaapdienst. Er wordt gekeken naar de begeleidingsbehoeften van de cliënt waardoor zorg en ondersteuning op maat wordt geboden. Afhankelijk van de wensen, mogelijkheden, voorkeuren en levensfase van de bewoner wordt bepaald welke zorg er nodig is. Begeleiding is aanwezig om te luisteren en te helpen. Iedere cliënt heeft de beschikking over een twee-kamerappartement, bestaande uit een woonkamer met keukenblok, koelkast en kookplaat, een aparte slaapkamer, een badkamer en een berghok waarin een wasmachine kan staan.

Ontmoeten

In de gemeenschappelijke ruimtes, zowel op de eerste als op de tweede verdieping, kunnen bewoners elkaar ontmoeten; samen koffie drinken, gezamenlijk eten of een feestje vieren. Het grote dakterras op de eerste verdieping is favoriet in de zomer. Het centrum van Veenendaal heeft een leuk winkelcentrum en het treinstation is op loopafstand van de Shelter. In Veenendaal zijn er ook veel vrijwilligersorganisaties die allerlei activiteiten organiseren voor cliënten met een verstandelijke beperking.