Zorg op maat

Als jij het team van De Valkenier komt versterken, krijg je te maken met verschillende cliënten die allemaal hun eigen zorg nodig hebben. Ze wonen in één van de vier woonhuizen, Valkenier 1 tot en met 4, op het terrein in Maarssenbroek.

De cliënten variëren in leeftijd van tweeëntwintig tot tachtig-plus, waarbij het accent op de oudere bewoners ligt. Op Valkenier 1 en 2 wonen voornamelijk mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Je biedt ze ondersteuning op maat waar nodig. Daarnaast wordt op Valkenier 1 plaats geboden aan cliënten met een ernstige verstandelijke beperking, ouder wordende cliënten en aan verzorgingsbehoeftigen die nog wel mobiel zijn. In het tweede huis, Valkenier 2, wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, ouder wordend en met bijkomende psychische handicaps.  

Ontwikkelingsgericht

Op Valkenier 3 wonen cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Met de jongvolwassen cliënten ga je ontwikkelingsgericht aan de slag. Op Valkenier 4 is de begeleiding voornamelijk gericht op de ouder wordende cliënt. Dat betekent dat jouw hulp voornamelijk is gericht op het verzorgen van de cliënt en dat je een huiselijke sfeer biedt.

Begeleiding

Bewoners worden geholpen bij het behouden en soms uitbreiden van hun vaardigheden. Gekeken wordt welke hulp het beste past om vervolgens belevingsgerichte begeleiding op maat te bieden. In de buurt van De Valkenier is een dagactiviteitencentrum en een afdeling fysiotherapie. De arts en orthopedagoog zijn regelmatig op de locatie aanwezig. Samen met de bewoners kun je in de directe omgeving naar de kinderboerderij en een klein winkelcentrum, beiden op loopafstand.

Eigen dagcentrum

Op de Valkenier kun je ook werken in een groot dagcentrum waar verschillende groepsactiviteiten te vinden zijn. Zo zijn er belevingsgroepen zoals de Regenboog en de Papegaai waar activiteiten als snoezelen centraal staan. Ook is er de Papier Maché en de Werkplaats waar producten worden gemaakt voor de verkoop. Het aanbod aan activiteiten is hier gevarieerd en gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid. Als laatste is er de Ouderengroep, een plek waar vooral gezelligheid en spelletjes met elkaar spelen centraal staan.

Bewoners hebben eigen appartementen en gezamenlijke huiskamers waar ze koffie kunnen drinken, een praatje kunnen maken en waar wordt gegeten.