Welkom in ons flexibele team

Wie in Linschoten komt, wordt vriendelijk onthaald in het kleine, gezellige dorpje. Een onderdeel van het dorp, zo kunnen wij ons noemen. Als jij bij ons werkt dan merk je al snel dat je te maken krijgt met dorpsgenoten. Je ziet ze bij de bingoavonden, op het wekelijks koffie-uurtje met de buren of ze staan voor ons klaar om de cliënten naar dagbesteding te brengen.   

Regie zoveel mogelijk bij de cliënt

De doelgroep is ouder wordende cliënten. De bijkomende problematiek, ondersteuningsbehoefte en mogelijkheden zijn zeer divers.  Als begeleiding werk je toe naar het zo veel mogelijk behouden van de zelfredzaamheid, je ondersteunt en biedt zo nodig hulp bij de ADL. Wij werken vanuit vraag/afspraken van de cliënt op basis van het persoonlijk ondersteuningsplan en laten de regie zoveel mogelijk bij de cliënt. Dit betekent dat je soms begeleidt met handen op je rug. Je laat de cliënten zelf iets doen, het mag best wat langer duren. Hierbij staat ook beweging elke dag centraal.  Het is belangrijk dat cliënten blijven bewegen om hun lichaam in goede conditie te houden. Denk hierbij aan wandelen, traplopen of het geven van bewegingslessen aan de groep.  

Eten en koken

Er wordt drie dagen in de week gekookt. Twee van deze drie dagen wordt dit gedaan door kookvrijwilligers, de cliënten helpen dan mee. Hierbij kun je denken aan het snijden van groenten of schillen van aardappels. De andere dagen krijgen de bewoners maaltijden van Tafeltje Dekje die aan huis worden geleverd. Als team vinden wij niet alleen het eten van de cliënten belangrijk, maar ook de beleving en het zelf bereiden van een maaltijd. 

Als je zelf een dier kunt verzorgen zijn huisdieren welkom. Zo hebben cliënten bijvoorbeeld een vogel, een hond of een cavia in huis. In de huiskamer zijn er goudvissen en niet te vergeten het kippenhok in onze achtertuin. Verschillende bewoners gaan naar dagbesteding. Dit vindt plaats op verschillende dagdelen van de week. We kijken samen met de cliënten wat de behoeftes zijn en wat er aansluit. Zo hebben we een cliënt in het Hotel van Abrona of op een zorgboederij. Andere cliënten nemen deel uit van het Cultuurhuis.  Zo heeft iedereen zijn eigen plek waar hij/zij aansluit en waaruit voldoening kan worden gehaald. 

Wonen

Het gebouw bestaat uit twee woonlagen, er is plek voor zestien cliënten. De verdieping is met de trap of lift te bereiken. Elk één-kamerappartement beschikt over een eigen badkamer en wc. Er kunnen bij ons cliënten wonen met zorgprofiel VG3, VG4, VG5 of VG6. Vierentwintig uur per dag is er begeleiding aanwezig. In de nacht heeft de begeleiding slaapdienst, de bewoners kunnen via een zustersysteem bellen naar begeleiding als er iets aan de hand is.