Abrona Banenfestival

Save the date: het Abrona Banenfestival komt eraan!

Wil je op een laagdrempelige en gezellige manier kennismaken met Abrona en werken in de gehandicaptenzorg? Kom dan naar het Banenfestival op zaterdag 30 september, van 9.30 uur tot 13.00 uur op Sterrenberglaan 6 in Huis ter Heide. Deze ochtend verandert het Orionplein tijdelijk in een mini-festivalterrein. Verschillende van onze zorglocaties openen hun deuren en bij de marktkraampjes ontdek je allerlei producten en diensten van Abrona. Om het festivalgevoel compleet te maken zorgen we natuurlijk voor muziek, koek en een koffiebar. Nieuwsgierig naar wat we zoal doen en voor wie we dat doen? Mis het niet en meld je aan voor dit kleurrijke festival!  

Het programma

Maak kennis met onze verschillende locaties

Open inloop in de Buurvrouw

Kom een kijkje nemen bij de Buurvrouw. Dit is de koffiehoek van de bewoners van het Orionplein. Een gezellige plek om met de bewoners een kop koffie te drinken of hen te helpen bij de ochtendactiviteit die er ochtend plaats gaat vinden. Veel bewoners van deze locatie zijn wat ouder. Wil je zelf ervaren hoe het is om ouder te worden en welke fysieke beperkingen daarbij komen kijken? Trek dan het ouderenpak eens aan!

  • 9.30 - 11.00 uur: Ervaar hoe het is om ouder te worden met het ouderenpak.

Samen koken en creatieve activiteiten doen op de Rode Maan

Ook de Rode maan zet haar deuren voor je open. Op deze dagbestedingslocatie kun je zaterdag samen met cliënten koken of meedoen aan een van de creatieve dagbestedingsactiviteit. De cliënten laten je graag zien waar en hoe een dagbesteding er voor hen uit ziet.  Volg de blauwe Abrona-bollen door de wijk en loop binnen 5 minuten naar de De Rode Maan. Een verrassend leuke locatie!

  • 10.30 uur en 11.00 uur: meedoen aan een creatieve dagbestedingsactiviteit.
  • 11.30 uur en 12.00 uur: samen met de cliënten koken.

Rondleiding bij de dagbesteding op De Kosmos en De Boerderij

Altijd al benieuwd hoe we werken bij de dagbesteding op de Kosmos en De Boerderij? We geven 2 rondleidingen om je een kijkje te geven op deze locaties. Tip: wist je dat De Boerderij ook een hele leuke kwekerij heeft waar je plantjes kunt kopen? Wil jij met een prachtige kamerplant naar huis gaan dan is een bezoekje aan de kwekerij echt de moeite waard. Volg de oranja Abrona-bollen vanaf het festivalplein en voor je het weet ben je bij de plantenkas op de boerderij.

  • 10.00 uur en 11.00 uur: rondleidingen De Kosmos en De Boerderij

Binnenkijken bij Post en Papier

Speciaal voor jou is deze locatie zaterdagochtend open en werken we een keer op zaterdag. Bij Post en Papier doen we echt van alles, maar voornamelijk productief werk. We pakken in voor verschillende bedrijven, maar doen ook mailing- en drukwerk voor Abrona. Je wordt hier warm onthaald met een drankje en je vindt er een informatiehoek over de doelgroep waarmee we werken.

Ontdek mooie producten op de Participatiemarkt

Op onze participatielocaties Hofstede Ruwinkel, Mooi, Boerderij Benschop, De Brazzerie en de Kosmos worden allerlei lekkere en mooie producten gemaakt. Ontdek ze op de Participatiemarkt!

Lekker in beweging

Op verkenning door wijk Sterrenberg met de duofiets

Altijd al eens op pad willen gaan op een duofiets? Dit is je kans! Je kunt een rondrit maken op deze fiets en tegelijk al je vragen over het werken bij Abrona stellen aan de fietschauffeur die met je meefietst. Twee bewoners van de Kometenlaan fietsen ook een uurtje mee. Zij kunnen je mooie verhalen vertellen over het wonen bij Abrona en kennen de buurt op hun duimpje!

  • 10.00 – 11.00 uur: fietsen met Thea en Nel

Hoe fit ben jij? Test het met fysiotherapeut David

Wist je dat we bij Abrona ook een eigen gezondheidscentrum hebben? Binnenkort openen we hier ook de eerste obesitaspoli voor mensen met een verstandelijke beperking. Een multidisciplinair project met onder andere diëtetiek, logopedie, artsen VG, psychologie en fysiotherapie. Ieder levert vanuit diens eigen expertise een bijdrage aan de poli. Op het Banenfestival geven de fysiotherapeuten alvast een klein inkijkje in wat zij kunnen doen voor mensen met obesitas en hoe je dat aanpakt als je beperking hebt. Fysiotherapeut David heeft een parcours van 6 oefeningen voor je uitgezet zodat je kunt ervaren hoe we fitheid testen bij mensen met een beperking! 

  • 10.00 – 12.00 uur: fit-test met David

In gesprek met de medewerkers van Abrona

Koffiedaten bij het Participatiepunt

Wil jij aan het eind van de ochtend naar huis gaan met afspraak voor een kennismaking op onze locaties, traineeship, een vrijwilligersfunctie of werken-en-lerenbaan? Kom dan koffiedaten bij het Participatiepunt! Onze collega’s van recruitment, leren en ontwikkelen, vrijwilligerswerk en het traineeship kijken er naar uit je te ontmoeten.

En: we hebben niet alleen lekkere koffie en thee, maar er is ook een proeverij van het koekassortiment van de Brazzerie.

Hoe ziet je dag eruit als ambulant begeleider?

Onze ambulant begeleiders zijn altijd onderweg en op pad om mensen met een verstandelijke beperking in hun thuissituatie te ondersteunen bij het zelfstandig wonen. En daar komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht vermoedt. Ga met ons ambulante team in gesprek? Ze hebben een ludieke manier bedacht om je mee te nemen in een werkdag. Leer of werken in de maatschappelijke ondersteuning bij je past.

Maak kans op een lunch bij De Brazzerie

Vul bij binnenkomst onze winactie in en maak kans op een lunch!

  • 12.15 uur: verloting van de lunch

Geïnteresseerd in het Banenfestival?

Neem contact op met Celine (06-257 678 49), Charlotte (06-501 019 49) of Tanja (06-500 201 58). Of meld je meteen aan via het formulier onder aan deze pagina!