Over Abrona

We betrekken onze cliënten bij de samenleving

Bij Abrona zijn we gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. Dagelijks zetten vele professionele en gedreven medewerkers zich in voor onze cliënten. De nadruk ligt, waar mogelijk, op de ontwikkeling van de cliënt. Daarnaast zetten ook vele vrijwilligers zich in voor de cliënten. Samen met alle betrokken mensen ondersteunen  we hen bij het verwerven en behouden van  een eigen plek in de samenleving. 

Zowel jongvolwassenen als volwassenen ondersteunen we bij wonen, werken, leren en ambulante begeleiding. Ongeveer 1.500 mensen met een verstandelijke beperking maken daar gebruik van.

Ook  hebben we een aantal bedrijfsmatige locaties waar mensen met een verstandelijke beperking werken, zoals een hotel, een eetcafé, een winkel en een kunstuitleen. Met als doel het contact tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te bevorderen. Bovendien leveren cliënten zo een zinvolle bijdrage aan de samenleving en ontwikkelen ze hun kennis en vaardigheden. 

Onze woonvoorzieningen, dagbestedingslocaties en bedrijfsmatige locaties zijn vrijwel allemaal gevestigd in de provincie Utrecht.